Начальник управління культури і туризму облдержадміністрації Марія Скрипник ознайомила із програмою святкувань, які заплановані на вінниччині до Дня Незалежності. Так, за її словами, Вінниччина розпочне святкувати ще 22 серпня з урочистої церемонії нагородження грамотами ОДА та обласної Ради представників всіх галузей краю. Також в рамках заходу, який проходитиме в приміщенні облдержадміністрації відбудеться вручення свідоцтв про занесення на обласну Дошку пошану «Праця і звитяга вінничан» та вручення нагород переможцям обласного конкурсу «Людина року».

Цьогорічне відзначення Дня Незалежності на Вінниччині буде відрізнятися від традиційного та змінить свій формат. Адже відлуння подій на сході України торкнеться усіх заходів, які заплановані в рамках 23-ї річниці Незалежності.

«Приміром, 22 серпня відбудеться урочиста хода Єдності під прапором України. Виготовлено 30-метровий прапор України, який нестимуть військові, які брали участь в АТО та вінничанки в українських вишиванках. Буде сформована колона, яку очолюватиме військовий оркестр. Також ходою будуть йти керівники обласної та міської влади, делегації з кожного району, які нестимуть герб краю, який представляють, а також жителі та гості міста. Приємно, що до ходи Єдності приєднаються не лише творчі колективи області, а й багато трудових» - розповіла Марія Скрипник.

День Незалежності

Учасники ходи йтимуть вулицями Соборною та Хмельницьким шосе, кінцевою точкою їх маршруту стане площа Василя Стуса, де вже з 10 години ранку розгорнеться традиційний, уже VII обласний фестиваль народної творчості «Скарби Поділля».

«Символічно, що біля пам’ятника Василя Стуса буде розгорнено і проект «Вінничани - борці за Незалежність». В його рамках від кожного району ми очікуємо представлення стенду, на якому буде висвітлена інформація про тих наших патріотів, які брали участь в революції гідності й які загинули в АТО на сході України. Буде виставка і військової техніки, яка нині використовується в антитерористичній операції на Донбасі», - зауважила начальник управління культури і туризму облдержадміністрації.

Крім того, у дитячому містечку, яке теж діятиме на площі Стуса кожен бажаючий може відправити листа зі словами підтримки бійцям на Донбас.

В приміщенні обласної філармонії о 13.30 22 серпня за участі керівництва області, іноземних делегацій відбудуться урочисті збори громадськості Вінниччини з нагоди святкування 23-ї річниці Незалежності Україні під назвою «Молитва за Україну».

Зважаючи на масове скупчення людей під час святкових заходів безпека буде на належному рівні – запевнила Марія Скрипник.

«Відповідні служби забезпечать відповідну безпеку та медичний супровід усіх масових заходів, що відбуватимуться на території області в рамках відзначення Дня Незалежності», - зауважила начальник управління культури та туризму облдержадміністрації Марія Скрипник.

Нагадаємо, що власну програму святкувань планує також міська рада. Зокрема, 23 серпня відбудеться урочисте відкриття площі Тараса Шевченка і відзначення Дня Прапора на майдані Незалежності. Святкування триватимуть впродовж 23 та 24 серпня.



Переглядів: 4677
Поширень: 0