Голова облдержадміністрації Анатолій Олійник разом з начальником Головного управління Держземагентства у Вінницькій області Олексієм Коником 26 серпня здійснив об’їзд земель в районі Вінницьких Хуторів та с.Бохоники.

На виконання розпорядження голови обласної державної адміністрації щодо забезпечення військових-учасників антитерористичної операції земельними ділянками під садівництво, ведення особистого селянського господарства та під забудову в області було виділено понад 1400 га. землі в межах населених пунктів області і поза ними.

Учасникам АТО обіцяють ласі шматки землі біля старого аеропорту і у Бохониках

За словами Олексія Коника, на сьогоднішній день на виконання п.6 та п.7 згаданого розпорядження, створено каталог земель в розрізі районів, які можуть бути надані учасникам АТО.

«За бажанням, в порядку надходження заяв, ми зможемо забезпечити наших військових, учасників бойових дій на Сході земельними ділянками під садівництво від 6 до 12 соток, а під особисте селянське господарство, залежно від наявності вільних земель – до 2-х гектарів»,- запевнив начальник Головного управління Держземагентства у Вінницькій області.

Учасникам АТО обіцяють ласі шматки землі біля старого аеропорту і у Бохониках

Очільник області Анатолій Олійник висловив задоволення якістю оглянутих ділянок в районі старого аеропорту біля Вінницьких Хуторів та біля с.Бохоники Вінницького району. Проблемним є питання виділення земельних ділянок у с.Бохоники, оскільки нині вони є власністю Української Академії аграрних наук. Для того, щоб ці землі можна було надавати у власність, головою ОДА буде направлено лист на Президію Української Академії аграрних наук для юридичного врегулювання даного питання.

«Я пересвідчився, що на виконання розпорядження голови облдержадміністрації по забезпеченню учасників АТО земельними ділянками, Головним управлінням Держземагентства у Вінницькій області проведена значна робота. Тільки під Вінницею виділено на ці цілі 86 га землі. По області уже 58 військових отримали накази про виготовлення технічної документації на власні земельні ділянки»,- повідомив голова ОДА.

Учасникам АТО обіцяють ласі шматки землі біля старого аеропорту і у Бохониках

Анатолій Олійник звернувся з проханням до Олексія Коника задіяти до виготовлення технічної документації на землю для воїнів-учасників бойових дій на Сході таку проектну організацію, яка б працювала дешево, оперативно і якісно.



Переглядів: 4849
Поширень: 0