У Ладижин прибуло кілька десятків переселенців з Донбасу. Компанія ДТЕК, що належить донецькому олігарху Рінату Ахметову, оселяє людей у місті, де має власні виробничі потужності.

За повідомленням прес-служби енергокомпанії, протягом двох днів у Ладижин приїхали 39 людей із міста Зугрес, що вже більше тижня піддається обстрілам. Найменшому гостю Ладижина – вісім місяців. Очікується приїзд ще 20-ти переселенців. Проживання та харчування у компанії обіцяють узяти на себе.

«Всіх переселенців ми зустріли з максимальною турботою – енергетики допомагають один одному, – розповідає начальник цеху Інтеренергосервіс ДТЕК Ладижинської ТЕС Ігор Кравець. – Намагаємося знайти їм роботу і у нас на станції».

«Прийняли нас в Ладижині добре. Тут тепло і затишно, а головне, спокійно. Дуже доброзичливі люди. Сьогодні підемо в лікарню ставати на облік, ми вже пропустили кілька важливих щеплень, тепер треба наздоганяти графік», – каже Марина мама 8-місячного Микити.

Ахметов перевозить на Вінниччину своїх працівників з сім’ями та інших мешканців Донбасу

Світлана також приїхала в Ладижин з сім’єю, в руках портфель – готується оформляти свою 6-річну доньку в перший клас однієї зі шкіл Ладижина.

«Ми приїхали 24 серпня, не знаємо, правда, на який час. Дуже б хотілося швидше повернутися назад, а поки ось – готуємося до школи. Нам сказали, що нас приймуть. Люди тут дуже привітні, доброзичливі, – каже Світлана, і автоматично пригинається від гучного звуку хлопків з відкритого розподільчого пристрою Ладижинської ТЕС. – У нас вже така реакція виробилася на подібні звуки, це схоже на вибухи. А взагалі тут дуже гарно. Ці дві ночі ми спокійно спали».

Ахметов перевозить на Вінниччину своїх працівників з сім’ями та інших мешканців Донбасу

Лариса також приїхала в Ладижин з родиною: «Чоловіка працевлаштували на Ладижинської ТЕС, сама теж буду намагатися знайти роботу. У свій час я працювала юристом на ЗуТЕС. Звичайно, дуже б хотілося повернутися назад, якщо буде куди повертатися, – сумно посміхається Лариса. – Ми вдячні, що мали можливість евакуюватися. А в Зугресі залишилося багато людей, які не можуть виїхати з різних причин. Велике спасибі ладижинцям, що так радо нас зустріли».



Переглядів: 5821
Поширень: 0