Тимчасове відключення електроенергії, у зв\'язку з виникненням дефіциту потужностей в об\'єднаній енергосистемі України, не торкнеться промислових підприємств, а торкнеться тільки населення.

Про це повідомили у Міненерговугілля, передає УНІАН.

У міністерстві пояснили можливий перехід до віялових відключень, як це було в 90 роках, недостатньо ефективним введенням графіків обмеження споживання електричної енергії.

Також у відомстві нагадали, що з 26 серпня 2014 набуло чинності розпорядження Кабінету Міністрів від 13 серпня 2014 р "Про вжиття тимчасових надзвичайних заходів на ринку електричної енергії".

Згідно з повідомленням, даним розпорядженням кабміну встановлюється тимчасові обмеження виробництва електричної енергії, зокрема виробникам з альтернативних джерел енергії; забезпечення дотримання встановлених лімітів потужності; встановлення часових обмежень щодо пропускної спроможності міждержавних електричних мереж України, а також визначення умов здійснення та обсягів міждержавного перетікання електричної енергії.

Як повідомлялося, Міністерство енергетики і вугільної промисловості направило обласним енергопостачальним компаніям повідомлення про можливе тимчасове припинення електропостачання населення, як це було в 90 роках, у зв\'язку з виникненням дефіциту потужностей в об\'єднаній енергосистемі України.

Відключення проводитимуться за погодженим з облдержадміністрацією графіком аварійних відключень під час ранкових і вечірніх пікових навантажень, орієнтовно в 9:00-11:00 та о 20:00-22:00.



Переглядів: 5236
Поширень: 0