Вінничанин Євген Гончаренко воював два місяці, а зовсім недавно провів тиждень на Саур-Могилі, під шквальним обстрілом з ворожих танків і "Градів". Юнак-доброволець отримав контузію, але до останнього відмовлявся від госпіталізації. 17-річного Євгена у військовому санаторії знають всі солдати. Адже він - наймолодший учасник АТО.

Євгену відмовляли у всіх військкоматах. Тому хлопець добровольцем пішов у підрозділ "Крим". Був сапером на Саур-Могилі. На передовій хлопець перетворив своє хобі на професію.

"Трохи в навчальному центрі, трохи до цього цікавився цим. Плюс - я займався історико-пошуковою діяльністю і дуже часто зустрічалися з вибухонебезпечними речовинами", - розповідає солдат підрозділу «Крим» Євген Гончаренко.

Вінничанин Євген Гончаренко

Євген міг впоратися навіть з найскладнішими завданнями, каже командир підрозділу.

"Він завжди намагався піти вперед Тому його завжди треба було стримувати Тут особливо не на вік треба дивитися, а на готовність людини воювати за свою країну», - каже Командир підрозділу «Крим» Іса.

У зоні АТО Євген служив більше двох місяців. Товариш по службі згадує - юнак завжди був готовий вступити в бій і тримався як досвідчений воїн.

"Є різниця, чоловік чи ні, а от скільки років, немає різниці Мені дуже приємно, що йому 17 років, а його вже можна назвати чоловіком, і з нами він був на рівних", - каже солдат підрозділу «Крим» Сергій Швидкий.

Під час контратаки Саур-Могили бойовиками Євген та його побратими більше тижня витримували шквальний обстріл з танків і "Градів". Отримавши контузію, хлопець відмовлявся від госпіталізації і лише коли почав втрачати свідомість, його доставили до Вінницького військового санаторію.

"Закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, астинно-невротичний розлад ситуаційне обумовлене", - зазначив старший ординатор клініки нервових хвороб вінницького військового санаторію Олег Шевчик.

Стан Євгена зараз стабілізувався - незабаром його випишуть. Хлопець планує повернутися в зону АТО. А після закінчення війни мріє вступити в Львівську академію сухопутних військ.



Переглядів: 4605
Поширень: 0