Як повідомив начальник управління Державної міграційної служби у Вінницькій області Борис Наливайко, для обслуговування переселенців введено посади начальника та головних спеціалістів відділу з питань громадянства, реєстрації фізичних осіб та роботи з громадянами тимчасово окупованої території України.

«Переселенці - це вразлива категорія громадян, тому їм приділяємо максимум уваги, - зазначив Наливайко. - Всі вони хочуть повернутися в рідні місця. Станом на 1 вересня, 269 прибулих уже виїхали з нашої області в свої міста, звільнені від бойовиків».

За його словами, паспорта громадянина України (замість втраченого) видано семи кримчанам і чотирьом переміщеним із зони АТО з Донбасу.

«Особливо приємно, що 19 молодих жителів Криму вперше отримали паспорт громадянина нашої держави, - каже Наливайко. - Отримуючи документи, молоді хлопці та дівчата висловлювали впевненість, що Крим обов\'язково буде українським».

Стільки ж переселенців і з Донбасу, 19 осіб, вперше отримали паспорти у Вінниці.

Як стверджує Наливайко, на розгляді в Кабміні перебуває документ, що передбачає надання права вимушеним переселенцям отримувати грошову допомогу від держави. Йдеться про тих, хто офіційно зареєструвався в органах міграційної служби. Всього на Вінниччині нараховується майже 2,5 тисячі переселенців з Криму та Донбасу. На облік стали менше половини. Понад 700 дітей прибулих громадян 1 вересня сіли за парти в школах краю.



Переглядів: 3365
Поширень: 0