Прокуратура м. Вінниці, розглядаючи звернення адміністрації КЗ «Вінницька обласна психоневрологічна лікарня ім. акад. О.І.Ющенка», встановила, що в однієї пацієнтки закладу відсутні будь-які документи, які б посвідчували її особу.

З пояснень медичних працівників відомо, що хвору в лікарню доставлено швидкою медичною допомогою без жодних документів ще в 1987 р. та за весь час її ніхто не відвідував.

У зв\'язку з цим, прокуратура м. Вінниці звернулась до суду із заявою про встановлення юридичних фактів, які б підтвердили місце й дату народження даної особи, період проживання її на території нашої держави, що в подальшому надасть можливість отримати паспорт громадянина України.

За словами начальника відділу прокуратури м. Вінниці Людмили Карманчук, відсутність документа, який посвідчує особу, ускладнює проживання хворої людини на території країни та позбавляє її законних прав на оформлення соціальних виплат. Окрім того, психічно хвора з дитинства, вона потребує стороннього догляду та нагляду в установах соціального типу, оформлення в яких без паспорта є неможливим.



Переглядів: 3561
Поширень: 0