Попри рішення сесії міської ради, яким до повного завершення АТО у Вінниці заборонено влаштовувати феєрверки, все ще знаходяться ті, кому кортить «постріляти» салюти. З такими церемонитись не будуть – їх каратимуть жорстко. Про це сьогодні попередив директор департаменту адміністративних послуг міської ради Сергій Кудлаєнко на зустрічі з рестораторами та власниками інших закладів харчування. Наразі департаментом спільно з міліцією і «Цілодобовою вартою» відпрацьовано механізм швидкого реагування на звернення вінничан про факти таких порушень. А з самих порушників стягуватиметься штраф, максимальний розмір якого становить 1700 грн.

Місяць тому депутати міської ради прийняли рішення про заборону використання феєрверків та піротехніки на території Вінниці до повного завершення АТО. Але вибухи феєрверків, хоча їх і поменшало, вечорами як лунали, так і лунають. Тому 10 вересня директор департаменту адміністративних послуг Сергій Кудлаєнко зустрівся із вінницькими рестораторами, щоб ще раз звернути їх увагу на цю проблему та попередити про накладання на заклади харчування штрафних санкцій.

«Нагадую, що використання феєрверків та інших піротехнічних засобів на території Вінниці зараз заборонено. Але, на превеликий жаль, сьогодні як «пуляли», так і «пуляють». І у цьому я бачу дві проблеми: з одного боку є мешканці, які не розуміють, наскільки є серйозною проблема в країні, вони вважають, що якщо в них свято, то інших це аж ніяк не стосується, а з іншого – не налагоджена відповідним чином робота у ваших закладах щодо інформування заборони використання піротехнічних засобів в нашому місті. Часто відпочиваючі хитрують і запускають феєрверки не на території кафе, а відходять за 200-300 метрів від них. Наприклад, із закладів на Свердловському масиві йдуть на «Спартак» чи вздовж Південного Бугу, не думаючи, що недалеко знаходиться військовий госпіталь, де лежать на лікуванні поранені хлопці. І на кожен такий шумовий «вибух» вони, самі розумієте, реагують. В той же час і звичайні городяни у такий непростий для країни час, коли чують ці вибухи, одразу думають про найгірше. Хочеться достукатися до розуміння вінничан. Зрозуміло, що іноді необхідно зробити свято, але його можна влаштувати і без використання салютів», - зазначає Сергій Кудлаєнко.

Контроль за виконанням заборони на феєрверки покладений на правоохоронців. Тому міліцією та «Цілодобовою вартою», на яку надходять звернення вінничан, було відпрацьовано механізм швидкого реагування. Адже феєрверки тривають недовго, тому і міліцейський патруль на місце події має прибути швидко. Вінничанам же радять в разі, якщо вони стали свідком правопорушення, одразу телефонувати на 102, якщо ж лінія зайнята – на стаціонарний номер чергової частини 59-33-29.

Сергій Кудлаєнко звернув увагу рестораторів ще й на те, що їх відвідувачі, які до запуску феєрверків часто вже знаходяться напідпитку, починають обманювати адміністраторів закладів, що в них нібито є знайомі, через яких вони погодять питання запуску салюту. Він підкреслив – що ніхто такого дозволу дати не може: виконання рішення сесії міськради є обов’язковим для виконання усіма вінничанами і на всій території міста.

За словами виконуючого обов’язки заступника начальника Вінницького міського відділення міліції Сергія Синявського, використання піротехнічних засобів у великій мірі залежить від сумлінності вінничан, адже кожен з нас сьогодні повинен розуміти, наскільки важко тим бійцям, що приїхали зі Сходу. Заборона ж на феєрверки діє протягом усієї доби, а на порушників згідно Адміністративного кодексу України чекає покарання. Максимальний розмір штрафу – 1700 гривень.

За результатами наради було прийнято рішення, що правоохоронні органи щотижнево надаватимуть департаменту адміністративних послуг міської ради інформацію про кількість звернень вінничан про порушення заборони на феєрверки, кількість виявлених правопорушень та відповідну реакцію на них.​



Переглядів: 4015
Поширень: 0