Турецькі поліцейські прибули в Україну, аби обмінятися досвідом з українською міліцією у попередженні злочинів проти дітей.

На Вінниччині іноземні гості цікавилися організацією розшуку безвісти зниклих дітей, адже в себе на батьківщині цьому напрямку роботи поліціанти надають неабияку увагу. На сьогодні турецька поліція розшукує близько восьмисот своїх маленьких громадян.

Ці питання обговорювалися під час робочої зустрічі, яка пройшла за участю в.о. начальника Департаменту КМСД МВС України полковника міліції Тетяни Бухтіарової, керівництва ГУМВС в області, представників державних та громадських організацій, які опікуються проблемами дітей.

Перед початком заходу гостей привітали маленькі вихованці відомчого садочка ГУМВС, які своєю запальною українською піснею викликали захват і оплески усіх присутніх.


Розпочав робочу зустріч начальник ГУМВС у Вінницькій області генерал-майор міліції Василь Поліщук, який наголосив на тому, що профілактика дитячої злочинності та захист прав дітей є пріоритетними в діяльності міліції. На попередження скоєння дітьми протиправних дій сьогодні націлена робота не лише Відділу кримінальної міліції у справах дітей, а й дільничних інспекторів, працівників ДАІ, карного розшуку. Аби вберегти молоде покоління від кримінального майбутнього потрібно популяризувати заняття спортом, - переконаний генерал Поліщук. Сьогодні усі спортивні зали вінницької міліції відкриті для дітей, які мають змогу проводити там свій вільний час, відвідуючи спортивні секції.

Приїзд турецької делегації на Вінниччину не випадковий, адже вінницькі міліціонери – передові в Україні по організації роботи з дітьми, розшуку безвісти зниклих. Саме на Вінниччині було започатковано чергування працівників міліції у школах для забезпечення їх безпеки, з метою профілактики скоєння пограбувань, хуліганських проявів у навчальних закладах.

У Вінниці функціонує приймальний розподільник для дітей, який відповідає світовим стандартам, де обладнано роботу «зеленої кімнати» для адаптації неповнолітніх , що потрапили у складні життєві умови.


Спільними зусиллями міліції та органів влади вдалося не допустити росту дитячої злочинності , хоча разом проблеми залишаються – в цьому році з 349 тисяч неповнолітніх , які проживають в області 480 скоїли злочини. Тож виявляти і усувати причини та умови, які підштовхують дітей стати на кримінальну стежку - один головних акцентів в діяльності міліції.

Пан Муслім Сайли подякував українських коллег за гостинний прийом, конструктивну розмову та висловив надію на тісну співпрацю турецьких та українських правоохоронців в найближчому майбутньому.

Наостанок керівників підрозділів ГУМВС в області, які відзначились в організації роботи по запобіганню негативних явищ в дитячому середовищі, удосконаленні і впровадженні новітніх форм і методів профілактичної роботи з неповнолітніми правопорушниками нагородили відзнаками МВС України. Міністерство внутрішніх справ України оцінило ініціативу і високу професійну майстерність в організації роботи по реалізації державної політики з питань правового і соціального захисту дітей керівника ГУМВС у Вінницькій області Василя Поліщука, який був нагороджений відзнакою МВС України «За протидію дитячій злочинності» 1-го ступеня .


Переглядів: 3320
Поширень: 0