За півроку фактичної війни в Україні - ще жоден боєць АТО не отримав статусу учасника бойових дій. Здається, над цим замислилися лише недавно, створивши при Мінсоцполітики Службу ветеранів війни та учасників АТО.

У новій структурі визначатимуть, хто насправді є учасником бойових дій. Уже нарахували близько 50 тисяч. Про це йдеться в сюжеті ТСН.Тиждень. Чиновники обіцяють, що спиратимуться на свідчення комбатів, а статус отримають не лише військові, а й добровольці та навіть волонтери, які працювали в зоні проведення АТО.

На всіх них поширяться пільги: безкоштовне лікування і медикаменти, путівка в санаторій, безкоштовний проїзд у міському транспорті і раз на рік - у міжміському, 75 відсотків знижки за комунальні послуги та отримання житла.

У бійців, які повернулися зі Сходу інвалідами, перелік пільг розширений. До безкоштовних ліків, протезів, путівок додаються безоплатні комунальні послуги, капітальний ремонт помешкання, якщо родина цього потребує, а також купівля автомобіля та квартири.

Плюс - не забули про виплату компенсацій. Тим, хто втратив працездатність через війну, захворів або залишився без рук чи ніг, - від 180 до 300 тисяч гривень. Удвічі більше - 609 тисяч - родинам загиблих.



Переглядів: 3179
Поширень: 0