Стартувала вона з відкриття табору «Зорепад», створеному 12 років тому при Палаці дітей та юнацтва, до якого цьогоріч потрапило 160 гуртківців.

Протягом року у 170 гуртках Палацу дітей та юнацтва займаються 3 тисячі школярів. На 19-тиденне оздоровлення вже 12-ї зміни табору «Зорепад» потрапили ті діти, які найкраще показали себе упродовж навчального року та брали активну участь у культурно-масових заходах, що проводилися у місті. 160 гуртківців поділені на 5 загонів, кожний з яких на відкритті зміни мали визначену назву та девіз.

Вік переважної більшості дітей, котрі оздоровляться у таборі, - 7-14 років. Організаторами підготовлено масу інтелектуальних, розважальних та оздоровчих заходів. Діти будуть перебувати у таборі з 9 до 17 години і протягом дня матимуть дворазове харчування. Міський голова Володимир Гройсман, який був запрошений на відкриття табору, привітав дітлахів з завершенням навчального року та побажав їм змістовного відпочинку, яскравих вражень та нових друзів.

За кілька днів розпочнуть свою роботу і пришкільні табори. Протягом місяця в них планується оздоровити майже 4 тисячі дітей. Для проведення оздоровчої кампанії вінницьких дітей цьогоріч у міському бюджеті передбачено більше 1 млн. грн. «Ми постійно збільшуємо кількість дітей, які оздоровлюються у пришкільних таборах, а головне, що якість відпочинку покращується, - каже мер міста. - Літній період дуже короткий, і його необхідно зробити максимально цікавим для дітей».


Переглядів: 4367
Поширень: 0