Із серпня аналітики сервісу OLX.ua зафіксували сплеск пошукових запитів щодо роботи за кордоном. Українці все більше шукають роботу в Польщі, Чехії, Італії, Канаді та інших країнах.

Найчастіше роботу шукають у Польщі. На другому місці за популярністю – Чехія, на третьому – Канада. Цікаво, що з початку серпня активність із пошуку роботи за кордоном значно збільшилася. На 144% виросла кількість запитів про роботу в Італії порівняно з червнем-липнем 2014. На 133% частіше шукають роботу в Канаді. На 100% більше зафіксовано пошукових запитів, пов’язаних з роботою в Чехії.

Водночас, з початку серпня і до цього часу знизилося число бажаючих працювати в Росії – їх на 22% менше порівняно червнем-липнем 2014 року. Однак негативна тенденція не позначилася на столиці Росії – у Москві роботу шукають частіше на 32%, ніж у червні-липні.  

Українці все частіше замислюються про роботу за кордономВ Інтернеті досить багато запрошень влаштуватися на роботу за кордоном. Роботодавці чи кадрові агенції в більшості випадків беруть на себе все документальне оформлення з переїзду та працевлаштування.

У Польщі затребувані українські різноробочі, будівельники, зварювальники, вантажники, електрики, водії, працівники підприємств, швачки, покоївки, офіціанти, повари. Потрібні також люди на сезонні та сільськогосподарські роботи: прибирання урожаю, збір грибів та ягід, косіння трави, сортування цибулі, чищення часнику, упаковка овочів, догляд за овочами та фруктами в теплицях. Найбільш високооплачувана посада, що пропонується через OLX.ua, – позиція програміста. Зарплата такого фахівця може сягати $10000.

Як і в Польщі, у Чехії готові надати роботу українським різноробочим, а також офіціантам та поварам. Окрім того, чеська приватна клініка готова прийняти на роботу українських лікарів різних спеціальностей. Робота надається після проходження курсів чеської мови та переатестації. Заробітна плата лікаря може сягнути $3000.

У Канаді затребувані робочі спеціальності. Роботодавці вимагають наявність досвіду та знання англійської мови. Є пропозиції для далекобійників, малярів, фахівців будівельних спеціальностей, автомеханіків, автослюсарів, механіків сільськогосподарської техніки. Жінки можуть влаштуватися на роботу доглядальницями та покоївками. При цьому роботодавці розглядають лише кандидаток з досвідом роботи. Для студентів є можливість стажування та спеціальних навчальних програм.

Більше всього пропозицій від італійських роботодавців – для жінок. Шукають хатніх робітниць, доглядальниць та нянь. Цінуються працьовиті, охайні, акуратні жінки, без шкідливих звичок. Знання мови при цьому не має великого значення. Сімейні пари можуть разом доглядати за великим будинком чи дільницею. Зарплата стартує від 500 євро. У більшості випадків роботодавці гарантують легальне оформлення, оплату візи, перельоту та проживання.



Переглядів: 4144
Поширень: 0