На Вінниччині підбили підсумки благодійної акції “Обігрій захисника”, яка за ініціативи служби у справах дітей облдержадміністрації стартувала 8 вересня.

За цей час діти, які перебувають у прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу, школах-інтернатах, а також учні окремих загальноосвітніх закладів регіону власноруч зв’язали 5073 пари шкарпеток. Про це повідомила під час прес-конференції, яка відбулася 1 жовтня в прес-центрі департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА, начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Тетяна Дорош .

Вінницькі діти зв\'язали 5 тисяч шкарпеток для бійців АТО

«Першочергова мета акції — залучити дітей, які перебувають у прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу, школах-інтернатах до виготовлення вовняних шкарпеток для захисників України. Також, ми подумали, що це буде дуже гарний виховний момент, коли кожен зможе долучитися до надання допомоги нашим бійцям, що у зоні АТО. До участі в акції долучалися всі, як дівчатка, так і хлопчики різного віку» - наголосила Тетяна Дорош.

Виготовлені дітьми вироби будуть передані бійцям дев’ятого вінницького батальйону територіальної оборони, які нині знаходяться у зоні проведення антитерористичної операції на сході країни. У кожну пару шкарпеток діти Вінниччини вложили для бійців ще й маленькі обереги: ангелочки, ляльки-мотанки, сплетині власноруч жовто-блакитні стрічки.

Вінницькі діти зв\'язали 5 тисяч шкарпеток для бійців АТО

Разом з тим, кожен учасник акції передав нашим захисникам листи та малюнки. Діти мають надію, що їх подарунки не тільки зігріють наших захисників, але й обов’язково нагадають їм рідний дім, де їх люблять і чекають. У своїх письмових посланнях маленькі вихованці бажають бійцям сили, витривалості та мужності, і обов’язково – повернутися додому живими, здоровими та з перемогою.

Окрім того, до посилок із шкарпетками додалися шапки, рукавички та солодощі для захисників Вітчизни.

Не дивлячись на те, що акцію планувалося завершити до 30 вересня 2014 року , окремі райони продовжують збір теплих шкарпеток та речей для передачі їх хлопцям, які зараз перебувають в зоні бойових дій.

Вінницькі діти зв\'язали 5 тисяч шкарпеток для бійців АТО

В ході прес-конференції зібрані речі були передані представникам Департаменту цивільного захисту облдержадміністрації для подальшої відправки для бійців дев’ятого Вінницького батальйону територіальної оборони, що зараз у зоні проведення АТО.



Переглядів: 4140
Поширень: 0