Цьогоріч у мікрорайоні Тяжилів проведено реконструкцію системи водопостачання. Комунальні служби замінили майже три кілометри водопровідних труб та зробили реконструкцію п’яти насосних станцій. Завдяки цьому зникли пориви мережі, покращилася якість води, яку отримують місцеві мешканці, а також на 20% зменшилося споживання електроенергії за рахунок заміни старих насосів на нові сучасні енергозберігаючі.

Відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння між Урядом Швейцарської конфедерації, Урядом України та містом Вінниця, в поточному році в Тяжилові завершено другий етап модернізації системи теплопостачання. Там було встановлено 49 індивідуальних теплових пунктів, реконструйовано чотири кілометри теплових мереж та котельню по Баженова,15 з встановленням 3-х нових газових котлів VIESSMANN. А також впроваджено систему СКАДА з можливістю керування системою теплозабезпечення з центрального диспетчерського пункту.

Паралельно із цими роботами було прийнято рішення провести одразу реконструкцію системи водопостачання мікрорайону Тяжилів за рахунок коштів КП «Вінницяоблводоканал» та міського бюджету. Це дозволить на довгий час забути про пориви на цій території, відповідно, зберегти те асфальтне покриття, яке було постелено після капітального ремонту мереж.

«У рамках реконструкції водогону замінено 2,83 кілометри мережі. Раніше тут були стальні труби, на яких з’являлася іржа і траплялися прориви. Тепер – надійніші та якісніші полівінілхлоридові (ПВХ). Термін їхньої експлуатації – більше 70 років. Та й якість води, яку отримуватимуть місцеві мешканці завдяки заміні труб, покращилася. Реконструйовано й п’ять водопровідних насосних станцій, у яких встановили нові насоси. Завдяки цьому покращилася якість послуг водопостачання, адже збільшився тиск води, який раніше був недостатнім. Крім того, нові насоси дозволили зменшити споживання електроенергії на понад 20%», – каже заступник директора департаменту міського господарства Григорій Пурдик.



Переглядів: 3865
Поширень: 0