38 обвинувальних актів у кримінальних провадженнях про злочини з ознаками корупції скеровано правоохоронними органами до суду з початку цього року. Про це повідомив прокурор Вінницької області В\'ячеслав Соколовий минулої п\'ятниці на прес-конференції. Так, 13 з обвинувальних актів - у провадженнях щодо одержання неправомірної вигоди (хабарів. - Авт.). А загальна сума одержаної правопорушниками неправомірної вигоди склала 58 тис. 400 доларів США і 53 тис. 500 грн., проінформував прокурор області.

Чи беруть у Вінниці хабарі?- У серпні працівниками прокуратури спільно зі співробітниками органів внутрішніх справ і СБУ затримано "на гарячому" заступника директора структурного підрозділу одного з вищих навчальних закладів міста, який одержав неправомірну вигоду у розмірі 10 000 грн. за сприяння у вступі абітурієнта у заклад на денну форму навчання. Йому повідомлено про підозру, обвинувальний акт у цьому провадженні уже скеровано до суду, - наводить приклади В\'ячеслав Соколовий. - У серпні затримано "на гарячому" головного спеціаліста - державного інспектора одного з відділів Державної екологічної інспекції у Вінницькій області, який одержав неправомірну вигоду у розмірі 5150 грн. за безперешкодне проходження товарами одного з підприємств міста радіологічного і екологічного контролю. Правопорушнику повідомлено про підозру за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України. Підозрюваному обрано запобіжний захід - тримання під вартою, його відсторонено від займаної посади. Обвинувальний акт і у цьому провадженні скеровано до суду.

Ще одна справа, обвинувальний акт у якій також передано до суду, стосується вимагання 5000 грн. - за виготовлення ряду документів для проектування виробничого об\'єкта. За інформацією правоохоронців, вимагав незаконну винагороду начальник одного з управлінь Козятинської міської ради.

Відсторонено від виконання службових обов\'язків наразі і одного із суддів Вінницького міського суду. Йому уже повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.15 та ч.4 ст.368 КК України. Нагадаємо, що ця гучна справа - про вимагання грошей у Тетяни Антонець, яка через суд намагається опротестувати звільнення з посади головлікаря дитячої обласної лікарні. За підозрою у вимаганні затриманні двоє молодих людей, один з яких - місцевий активіст, котрий наразі балотується у парламент.

- На сьогодні здобуто достатньо достовірних доказів про те, що представник Феміди, залучивши трьох посібників, вимагав від керівника медичної установи неправомірну вигоду у сумі 100 тис. доларів США за прийняття рішення на його користь у цивільній справі. Однак злочин не було закінчено у зв\'язку із затриманням одного зі співучасників під час одержання першої частини "винагороди" у сумі 25 тис. доларів США, - нагадує обставини цієї гучної справи прокурор Вінниччини, однак не називаючи прізвища фігурантів.

Враховуючи курс долара, очікуваних 100 тис. у.о, які фігурують у цій справі як кінцева сума незаконної вигоди, цілком можуть претендувати на першість у сумному ТОПі-2014 хабарів на Вінниччині, якщо такий журналісти матимуть бажання скласти в кінці року.



Переглядів: 4158
Поширень: 0