Бійці вінницького 9-го батальйону територіальної оборони найближчим часом отримають довгоочікуваний подарунок – мобільну лазню. Нині їх презент на «низькому старті» і готовий з вінницького 45-го заводу вирушати в зону АТО, аби військові після виконання відповідальних завдань змогли попаритися і просто зігрітися.

Бійці вінницького 9-го батальйону територіальної оборони отримають мобільну польову лазню

З цієї нагоди до 45 Експериментального механічного заводу завітав голова облдержадміністрації Анатолій Олійник. Саме керівник Вінниччини знайшов мецената, який придбав морський контейнер та за власні кошти переобладнав його на польову лазню.

Приєдналися до перевтілення морського контейнера у мобільну лазню для бійців, які беруть участь в антитерористичній операції і працівники комунального підприємства «Водоканал», які забезпечили там водопостачання та фахівці «Вінницяоблтеплокомуненерго». Останні встановлювали систему опалення і промисловий котел, який працює на дровах і на вугіллі. Зробити лазню мобільною було завданням представників 45 Експериментального механічного заводу. Аби польова лазня була готова вчасно та на благодійній основі працювали в вечірній та нічний час.

Бійці вінницького 9-го батальйону територіальної оборони отримають мобільну польову лазню

«Підготовка до зими - це великий комплекс заходів. Для обласної влади питанням номер один є забезпечення належних умов нашим бійцям, аби пережити холоди. Разом із польової лазнею відправляємо і машину дров, адже на сході країни з цим проблеми. Також на потреби вінницького дев’ятого батальйону територіальної оборони ми відправляємо зимову екіпіровку. У комплект для наших земляків входить тепла куртка, штани, шкарпетки, шапка, взуття, каримат. Для того, щоб підготувати намети для холодів веземо дошки та брус для підлоги. Окрім цього, передаємо спеціальні печі для обігріву. Сподіваємося, що це трохи їх зігріє і підніме бойовий дух» - зазначив голова облдержадміністрації Анатолій Олійник.

Бійці вінницького 9-го батальйону територіальної оборони отримають мобільну польову лазню

За словами заступника командира 9 батальйону територіальної оборони, підполковника Сергія Курілова польова лазня за рахунок своєї мобільності дасть можливість два рази на тиждень помитися кожному бійцю.

«Польова лазня, розрахована на чотири тони води та дозволяє за раз помитися 15 бійцям. Відтак уся рота може попаритися за півтори години. Лазня переїздитиме від роти до роти, яка відповідно до завдань знаходяться на великих відстанях одна до одної».

Бійці вінницького 9-го батальйону територіальної оборони отримають мобільну польову лазню

Автоколону з черговою допомогою для потреб вінницького батальйону на схід України Вінниччина планує відправити сьогодні. Як підкреслив голова облдержадміністрації кілька місяців поспіль такі заходи в регіоні здійснюються на постійній основі.



Переглядів: 3851
Поширень: 0