Цьогоріч комунальні служби замінили вікна 213 вікон у під’їздах дев’яти багатоповерхівок. Це у два рази більше ніж в минулому. Тепер замість дерев’яних вікон, через які втрачалося багато тепла, тут встановили металопластикові з енергозберігаючим ефектом.

Протягом кількох останніх років у Вінниці досить пожвавились ремонтні роботи в багатоповерхових будинках. Якщо раніше здебільшого у висотках виконувались поточні ремонти, то з 2010 року активізувались і капітальні роботи. Їх почали виконувати у складчину з мешканцями (міський бюджет бере на себе 70% вартості проекту, а мешканці 30%). Враховуючи те, що майже всі квартири у місті приватизовані, вінничани підтримали такий варіант співпраці, який дозволив значно пришвидшити повне відновлення різних елементів будинку.

В першу чергу люди капітально ремонтують дахи та міжпанельні стики, замінюють мережі. Це найвразливіші місця в багатоповерхівках. Але сьогодні вже спостерігається чітка тенденція до збільшення кількості заміни старих вікон у під’їздах на металопластикові. Враховуючи те, що через вікна втрачається майже 20% тепла, яке є в приміщенні, вінничани почали приділяти більше уваги енергозбереженню у своїх будинках

«Заміна дерев’яних вікон на металопластикові разом із ремонтом дахів та міжпанельних стиків дозволить відчутно зменшити споживання енергії. Що є надзвичайно важливим у зв’язку з зростанням цін на енергоносії. У Вінниці вже близько п’яти років планово замінюють старі вікна, які пропускають тепло на металопластикові. З кожним роком кількість замінених вікон збільшується. У цьому році було замінено 213 вікон у 9 будинках. Це майже вдвічі більше ніж в минулому році. Тоді у 5 будинках було замінено 109 вікон», – розповідає в.о. директора департаменту житлового господарства Олег Лаврік.



Переглядів: 3399
Поширень: 0