Вчора за сприяння громадських активістів було затримано 35-річного жителя Луганської області, якого підозрюють у вимаганні коштів у родичів бійців АТО за надання інформації про їх місцезнаходження.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за фактом скоєння вимагання групою осіб відповідно до ч.2. ст.189 КК. Такий злочин карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

За словами першого заступника начальника УМВС Юрія Педоса, неодноразово судимого за тяжкі злочини зловмисника перевіряють також на причетність до скоєння телефонного шахрайства. Обманним шляхом, начебто за звільнення сина з міліції, він отримав понад 9 тисяч гривень у вінничанки.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження відповідно до ч.2 ст.190 КК України, що карається до трьох років ув’язнення.

Наразі розпочате досудове розслідування, встановлюються можливі спільники зловмисника. Слідчим внесено клопотання до суду про обрання підозрюваному міри запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.



Переглядів: 3117
Поширень: 0