Вінницьким окружним адміністративним судом спільно з Вінницькою громадською організацією «Гармонія»  проведено тренінг на тему: «Уроки особливого етикету».

Відкрив даний захід заступник голови Вінницького окружного адміністративного суду Павло Комар тапредставив працівникам апарату суду модераторів – Раїсу Панасюк, Сюзанну Жуковська, Олену та Миколу Чорнобривенків.

У Вінницькому суді правосуддя стало ще доступнішим для людей з обмеженими фізичними можливостями

Основною метою тренінгу стало подолання бар’єрів та створення умов для вільного доступу до правосуддя людей з інвалідністю, саме тому голова правління Вінницької громадської організації «Гармонія» запропонувала частково змінити формат даної зустрічі, а саме розташування меблів у конференц-залі, поставивши стільці учасників у формі кола. «Даний формат заходу дозволить позбутися будь-яких бар’єрів при спілкуванні та покращить сприйняття нової інформації», – зауважила Раїса Панасюк.

Нетрадиційний формат заходу доповнювався  комфортною та невимушеною атмосферою. В ході тренінгу часники мали можливість ділились думками та враженнями під час практичних занять.

У Вінницькому суді правосуддя стало ще доступнішим для людей з обмеженими фізичними можливостями

В свою чергу експерт ГО Гармонія» Сюзанна Жуковська звернула увагу присутніх на концепцію універсального дизайну, яка набуває все більшої актуальності в світі. Крім того, модератори заходу відзначили, що в приміщенні Вінницького окружного адміністративного суду уже зроблені певні кроки до запровадження універсального дизайну Тому не варто зупинятись на досягнутому, а й надалі продовжувати створювати доступне середовище для всі відвідувачів, незалежно від можливостей.

У Вінницькому суді правосуддя стало ще доступнішим для людей з обмеженими фізичними можливостями

По закінченню заходу керівник апарату Роман Головко подякував гостям за проведення змістовного тренінгу для працівників апарату суду та зазначив, що керівництво Вінницького окружного адміністративного суду робить все для того, щоб суд став максимально доступним для громадян, в тому числі й для людей з обмеженими фізичними можливостями. «Досить важливо було почути поради саме від експертів, які безпосередньо займаються доступністю до державних установ для людей з інвалідністю. Тому вказані поради обов’язково будуть враховані та найближчим часом реалізовані», – зауважив керівник апарату суду.

Довідково:

Вінницька обласна громадська організація молоді з обмеженими фізичними можливостями «Гармонія»

 

Вінницька обласна громадська організація молоді з обмеженими фізичними можливостями «Гармонія» заснована 18 березня 2002 року. ГО «Гармонія» має успішний досвід реалізації соціальних програм та проектів на теренах міста Вінниці та Вінницької області щодо адаптації молоді з особливими потребами у суспільство.

 

 

Мета та завдання ГО «Гармонія»:

  • соціальна, психологічна, матеріальна, медико-реабілітаційна, юридична підтримка молоді із обмеженими фізичними можливостями;
  • сприяння забезпеченню осіб з обмеженими фізичними можливостями рівними можливостями у житті, праці, побуті, відпочинку;
  • сприяння забезпеченню соціальної реабілітації осіб з обмеженими фізичними можливостями як найбільш вразливих верств населення, сприяння їх активності у творчій, культурній, спортивній, а також в інших сферах громадсько-корисної діяльності.



Переглядів: 3464
Поширень: 0