Близько пів дев’ятої години вечора екіпаж патрульної служби міліції під час несення служби в мікрорайоні Вишенька помітив чоловіка з кобурою на поясі. Міліціонери його зупинили, аби перевірити документи на зброю.

Як з’ясувалося, дозвільні документи на пістолет у 31-річного вінничанина відсутні. Він розповів, що недавно придбав цей пістолет у товариша, на всяк випадок, для самозахисту. Чоловік запевнив міліціонерів, що попередній власник цієї зброї мав необхідні документи, а проте, що їх треба переоформлювати у зв’язку з купівлею, каже, що не знав.

Зброю міліціонери вилучили і направили в Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при УМВС на експертизу.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Нагадуємо, що органами внутрішніх справ Вінниччини проводяться заходи щодо добровільної здачі громадянами незареєстрованої вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин і спеціальних засобів, заряджених речовинами сльозогінної, дратівної та травматичної дії. Громадяни, які добровільно звернуться до міліції та здадуть свою незареєстровану зброю, звільняються від притягнення до адміністративної та кримінальної відповідальності, а також отримують змогу її зареєструвати.



Переглядів: 2955
Поширень: 0