Цьогоріч для зручного та безпечного пересування людей на візках та батьків з дитячими колясками у Вінниці по вулицях і тротуарах зробили 44 пандуси. Це майже удвічі більше ніж в минулому році. Роботи з облаштування пандусів все ще тривають, вони продовжаться за сприятливих погодних умов.

У 2008 році, коли була прийнята програма «Місто Вінниця зручне для всіх», почалася активна адаптація міської інфраструктури до потреб людей з обмеженими функціональними можливостями. Пандусами розпочали облаштовувати поліклініки, заклади громадського харчування, школи, бібліотеки. За час дії програми їх вже влаштовано 238.

«Пандуси у Вінниці влаштовуються відповідно до прийнятих стандартів та з максимальним дотриманням державних будівельних норм. Цьогоріч вони з’явилися на пішохідних та наскрізних переходах у рамках капремонту тротуарів по вулицях Артинова, Театральна, Інтернаціональна, Кропивницького, П. Осипенка, Першотравнева. А також – у рамках реконструкції вулиці Ф.Кона, капітального ремонту перехресть вулиць Свердлова-Козицького, Свердлова-Ч.Партизан, Московська-Тимощука-8 Березня», – розповідає начальник відділу по ремонту об’єктів благоустрою департаменту комунального господарства та благоустрою Леонід Демченко.

Разом з поточним ремонтом тротуарів та доріг пандусами дообладнані окремі перехрестя, наскрізні шляхи руху пішоходів та пішохідні переходи по вулицях Р. Скалецького, Червоноармійська, Пирогова. У рамках робіт з організації велоруху обладнані та розширені пандуси для спільного з велосипедистами використання по вулицях Квятека, 600-річчя, Стахурського, Келецька, Зодчих.

Крім того, комунальники відремонтували окремі існуючі пандуси на переходах по вулиці Келецька. Адже вони були створені до прийняття Програми «Місто Вінниця зручне для всіх на 2011-2015 р.р.» без урахування вимог будівельних норм. Наразі вже розпочаті роботи по пристосуванню наскрізних пішохідних переходів через вулицю Келецька на перехресті з пр.Юності та через вулицю Кірова на перехресті з пр.Коцюбинського.​



Переглядів: 3788
Поширень: 0