Свій винахід готовий запропонувати усім охочим вінницький студент. Хлопець придумав розумні поліетиленові гардини, завдяки яким теплоізоляція в оселі зросте мінімум на 15-20%.

Розумні гардини, які автоматично регулюють погоду в домі, розробив студент-програміст із Вінниччини. Дмитро Кривий із села Гавришівка спершу запропонував батькам утеплити будинок завісами з целофану. Поліетилен, який прикриває вікна знадвору, не пропускає холод всередину, наче дерев\'яні віконниці. Для зручності та краси вирішив закріпити його за принципом римської штори.

«Нам потрібно закрутити буквально два гвинта і дана система буде вже змонтована у вас на вікні», - каже винахідник Дмитро Кривий.

Вінничанин винайшов «розумні» штори, завдяки яким буде можливо економити на опаленні взимку

Під час тестування в Дмитра виникла ідея створити розумне вікно. З деталей від старих комп\'ютерів, мобілок і пультів він змайстрував автоматичну систему - штори піднімаються та опускаються залежно від температури повітря. Їхнє положення змінюється погодинно. Виставляти параметри можна будь-звідки. Таймер налаштовується через інтернет та блютуз.

Винахід Дмитро випробував спочатку на одному з вікон свого будинку. Батьки оцінили перевагу й попросили оснастити розумними вікнами всю хату.

«Ця кімната, навіть без опалення, зимою не промерзла. Тобто, раніше тут була купа льоду, а коли це все зробили вже, лід зник і все було нормально. За допомогою цієї плівочки», - розповідає батько винахідника Віталій Кривий.

Поліетиленові штори багатофункціональні. Їх винахідник радить використовувати навіть улітку, якщо замінити завіси матеріалом із світловідбивним ефектом. Тоді вже висока температура не пройде через вікна, тож робота кондиціонера не знадобиться.



Переглядів: 5381
Поширень: 0