У них для дозвілля дітей підготовлено багато цікавих розваг: рухливі ігри, танцювальні майстер-класи, уроки з працівниками Державтоінспекції та ін. 19 червня в рамках об\'їзду території міста міський голова Володимир Гройсман відвідав три пришкільні табори, створені при міських школах.

При школі № 2 працює табір «Любисток», в якому сьогодні з учнями провели майстер-клас з танцю «тренери-аніматори». За підтримки відділу у справах сім\'ї, молоді та туризму міської ради танцювальна студія "3Z" у всіх пришкільних таборах проведе для відпочиваючих денс-майстер-класи з Hip-Hop, R\'n\'B, House.


При СЗШ І-ІІІ ступенів № 26 працює табір «Сонечко», в якому протягом дня працівниками ДАІ проводиться робота по вивченню та дотриманню учнями правил дорожнього руху. За словами старшого інспектора з профілактичної роботи ВДАІ Ростислава Гордієнка, проведення навчань інспекторами ДАІ у пришкільних таборах є цьогорічною новинкою, проте на наступні роки планується більш розширена програма. Наразі розроблено план уроків у всіх 20 таборах міста. На них діти зможуть прослухати лекції на тему: «Дотримання правил поведінки на вулицях і дорогах - запорука твого життя та здоров\'я».

При школі № 10 працює табір «Старт» - спортивного спрямування. Під час роботи табору діти відвідають зоопарк, каток «Льодовий клуб».

Відпочинок у пришкільних таборах з кожним роком стає все цікавішими і різноманітнішим. «Я би хотів щоб у наших школах діти відчували себе захищеними, і щоб наше суспільство було доброзичливішим до майбутнього покоління, - каже Володимир Гройсман - тому в таборах організовано роботу «медіаторів», яку проводять представники «Українського Центру Порозуміння»». Медіатори будуть вчити дітей спілкуватися та гуртом вирішувати проблемні питання.

Довідка: у 2009 році на оздоровлення дітей у пришкільних таборах з бюджету виділено більше 1 млн. грн. (для порівняння у 2005 році - 456,2 тис. грн.). Зросла кількість дітей, яких охоплено організованим відпочинком відповідно з 2 372 у 2005 році (7,2% від загальної кількості учнів у школах міста Вінниці) до 3 471 - у 2009 (13% від загальної кількості учнів) у 20 пришкільних таборах. Табори працюють 6 днів на тиждень, з 9 до 17 год. Протягом дня діти мають дворазове харчування.


Переглядів: 3750
Поширень: 0