Під час випадання першого снігу та утворення першої ожеледиці на території області сталось 7 дорожньо-транспортних пригод, в яких 1 людина загинуло і 10 травмовано та близько двох десятків автопригод з матеріальним збитком.

За ініціативи начальника управління Державтоінспекції Вінницької області Павла Солоненка була організована робоча зустріч за участю представників державної служби з надзвичайних ситуацій, служби автомобільних доріг, ДП «Вінницький облавтодор» та комунальних підприємств. Метою зустрічі стало обговорення проблемних питань забезпечення безпеки дорожнього руху в осінньо-зимовий період, готовність відповідних служб до ліквідації наслідків погіршення погодних умов та координація дій.

На Вінниччині за круглим столом обговорили питання стану підготовки області до зими

На початку робочої зустрічі начальник УДАІ Павло Солоненку довів інформації про оперативну обстановку на території області та проінформував присутніх про велику кількість звернень від учасників дорожнього руху, які скаржились на незадовільний стан дорожнього покриття після різкої зміни погодних умов. На окремих ділянках дороги: Гайсинського, Тульчинського, Могилів-Подільського районів, багатотонні вантажівки не могли рухатись по слизькій дорозі та вимушені були стояти по 5-6 годин.

Заступник начальника служби автомобільних доріг Ігор Явдощак розповів, що в діяльності служби досить багато проблемних питань вся наявна техніка зношена на 80%, крім того досить складна ситуація з фінансуванням, обмежена кількість паливно-мастильних матеріалів, заборгованість по заробітній платі. Незважаючи на всі складнощі область забезпечена на 60 % технічною сіллю для ліквідації ожеледиці.

На Вінниччині за круглим столом обговорили питання стану підготовки області до зими

Заступник начальника головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій Юрій Терентьєв доповів, що вони готові реагувати на звернення громадян, які потрапили в негоду. Розроблено план протидії загрозам, визначено 20 місць відстою великовагового транспорту та у разі значного зниження температури повітря будуть встановлюватись пункти обігрів. Крім того маємо 4 автомобілі підвищеної прохідності, які можуть прийти на допомогу водіям вантажних транспортних засобів, але недостатнє фінансування та обмаль паливно-мастильних матеріалів не дає можливості в повній мірі реагувати на складнощі.

Результатом робочої зустрічі стало розроблення плану спільних заходів та координації дії по наданню допомоги учасникам дорожнього руху під час ліквідації наслідків погодних умов.

В свою чергу Державтоінспекція радити водіям змінити гуму на зимову, перевірити гальма і світлотехніку, бути уважними на дорозі  та дотримуватися правил дорожнього руху.  



Переглядів: 2836
Поширень: 0