Працівники міської міліції спільно з оперативниками УБОЗу «на гарячому», під час передачі 15 тисяч гривень, затримали зловмисника, який вимагав гроші у свого робітника.

До міліціонерів за допомогою звернувся 25-річний вінничанин. Чоловік розповів, що працюючи на будівництві у одного з місцевих підприємців, господар шляхом погроз та залякувань змусив його написати боргову розписку на суму 1 тисяча доларів США, які він нібито винен за викрадені будівельні матеріали. Через деякий час сума вигаданого боргу зросла до 140 тисяч гривень і тепер підприємець, залякуючи його розправою, вимагає повернення грошей.

Як розповів перший заступник начальника обласної міліції Вінниччини Юрій Педос, в рамках відкритого кримінального провадження розпочатого слідчим відділом міської міліції оперативники затримали 49-річного правопорушника «на гарячому». Він одержав частину «боргу» - 15 тисяч гривень у приміщенні свого робочого цеху, розташованого на території одного з міських заводів. Правоохоронці вилучили у затриманого позначені грошові кошти.

Крім того, в ході проведення слідчих дій міліціонери з’ясували, що жодних боргових зобов’язань у чоловіка перед господарем будівництва немає, а сума боргу не підтверджена ніякими документами.

Досудове розслідування по кримінальному провадженню за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.189 (вимагання) Кримінального кодексу України триває. Правопорушнику загрожує до п’яти років позбавлення волі.



Переглядів: 3363
Поширень: 0