Цьогоріч у Вінниці безкоштовно відремонтовано житло 15 інвалідам війни, ще у 12 приміщеннях роботи тривають. До кінця року черга по капремонту людям цієї категорії у місті буде ліквідована. Також протягом 2014 року відремонтовано 4 помешкань вдів ліквідаторів аварії на ЧАЕС, наразі тут черга відсутня.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України затверджений порядок проведення безкоштовного капітального ремонту житлових будинків та квартир людей, які мають право на таку пільгу. До основних видів робіт входять ремонт та заміна віконних рам, дверних коробок, підлоги. А також – технічного обладнання водопроводу, каналізації, гарячого водопостачання, центрального опалення та інших внутрішньоквартирних мережах.

Крім того, інвалідам війни ремонтують та замінюють не придатні до експлуатації газові плити, колонки та водонагрівачі, електроплити, сантехніку (ванни, унітази, умивальники, мийки) тощо.

«У минулому році департамент соціальної політики міської ради провів безкоштовний ремонт житла 12 вінничанам-пільговикам. На початок 2014 року на обліку для проведення безоплатного капітального ремонту житлових будинків і квартир перебувало 30 людей. За 10 місяців цього року вже проведено ремонт 15 приміщень. Ще у 12-ти розпочато роботи (для трьох людей за їхнім бажанням перенесено час проведення ремонту на наступний рік). Департамент соціальної політики до кінця 2014 року планує ліквідувати існуючу чергу.», – розповідає заступник начальника відділу соціально-трудових відносин та по роботі з громадянами, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС департаменту соціальної політики Людмила Шульга.

Також в цьому році відремонтовано 4 житлових помешкання дружин ліквідаторів аварії на ЧАЕС, смерть яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою. Наразі черга на проведення безоплатного ремонту квартир або будинків людей цієї категорії відсутня.



Переглядів: 2700
Поширень: 0