Нетверезий водій мопеда, який за грошову винагороду намагався уникнути відповідальності за порушення правил дорожнього руху, відповідатиме ще й за давання неправомірної винагороди.

Близько шостої години вечора працівники Державтоінспекції під час несення служби по забезпеченню безпеки дорожнього руху в місті Бар зупинили водія скутера.

Перевіряючи документи у 52-річного скутериста, жителя одного з сіл району, працівники міліції відчули від нього різкий запах алкоголю. Аби перевірити свої підозри, чоловіку запропонували пройти алкотест, який підтвердив, що водій знаходиться в стані сп’яніння.

Під час складання адмінпротокола за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, нетверезий водій намагався дати працівникам міліції 1100 гривень, аби вони не притягували його до відповідальності. Від грошової винагороди працівники ДАІ відмовилися, а натомість викликали працівників міліції для фіксування факту намагання дати хабар.

Тепер водію доведеться відповідати за законом не лише за порушення правил дорожнього руху, а й за давання неправомірної винагороди працівнику міліції. Відповідно до ч.1 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної винагороди службовій особі) за таке правопорушення передбачено покарання від штрафу, розмір якого становить 500 - 750 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, до 4-х років ув’язнення.



Переглядів: 2701
Поширень: 0