Два спеціальні броньованих автомобілі швидкої допомоги, які придбані волонтерами у Нідерландах, українські прикордонники два тижні тримають на кордоні, не дозволяючи вивезти їх в зону проведення Антитерористичної операції.

«З Нідерландів йшло наших дві машини, вони специфічні настільки, що ми ледь-ледь змогли домогтись щоб поляки їх пропустили через свій кордон, адже для цього має бути багато різних дозволів, ліцензій й документації, але поляки пропустили. Українці – це жах, сором й огида – але законним шляхом розмитнення коштує 10 тисяч євро, не законним – 1,5 тисячі – хабара, при чому говорилось відкритим текстом. Ми ні того, ні того не зробили й «зависли», - сказала відома вінницька волонтерка, куратор медичної служби Штабу національного спротиву Юлія Вотчер.

Прикордонники хочуть хабар за броньовані автомобілі швидкої допомоги для АТО?

За її словами, на кордоні ці машини стоять вже півтора тижні. «Машини перетнули кордон, але їм не дають права виїзду з митної зони», - зазначила волонтер. При цьому мало не щодня на сході кордон України без жодних документів перетинає військова техніка російських терористів, які продовжують вбивати українських військових.

Вотчер розповіла, що зверталась й до міністерств за допомогою, але там лише розводять руками. «Дещиця – він зробив усе, що міг із консулом польським для вирішення питання, а наші міністерства…У Авакова зробили кілька рухів й відповіли – це не наше, у РНБО кажуть, що це питання потрібно вивчити. У міністерстві соцполітики – говорять – ви ж розумієте це не передбачено нашим законодавством», - сказала вона.

Вотчер переконана, що відносно таких чиновників необхідні жорсткі дії. «Там (у владних кабінетах - авт.) стільки моральних уродів і зрадників й щоб хоча б одного взяли й вивели на площу, штани спустили й різками…Можливо інші боялись. Ви собі навіть не уявляєте того рівня безглуздя, зради, безсовісті. Хлопці на передовій це знають, розуміють, але все одно вважають, що Україну попри усе необхідно відстояти, а потім повернутись і усе робити по-іншому», - додала вона.

Загальна вартість машин, які зараз простоюють на кордоні становить один мільйон гривень.



Переглядів: 5157
Поширень: 0