У райцентрі Липовець на Вінниччині в ході оперативно-профілактичних заходів був зупинений автомобіль „Мерседес”. Багажник старенького мікроавтобуса виявився дощенту забитий ящиками з горілкою. Вже з попереднього огляду вантажу у правоохоронців виникли сумніви щодо походження товару. Зокрема, увагу податкових міліціонерів привернули акцизні марки, наклеєні на пляшки, що мали явні ознаки підробки. Відтак партія горілки – 110 ящиків на суму понад 25 тисяч гривень - із переконливою назвою „Справжня” була вилучена. Невдовзі експертиза підтвердила: акцизні марки справді були підроблені. Причому досить примітивно – віддруковані на принтері. Нині встановлюється, чи відповідає стандартам якості сама горілка, правоохоронці мають підстави вважати її фальсифікованою.

„Справжня” горілка вже не вперше потрапляє в поле зору податкових міліціонерів Липовця. Її вже вилучали з прилавків місцевих магазинів за тими ж підозрами в підробці акцизних марок. Продавався алкогольний напій за гранично низькою ціною для 40-градусної горілки – трохи більше 14 гривень за півлітрову пляшку. Втім, навіть при такій демократичній ціні фальсифікатори, що готують і реалізують водно-спиртову суміш під виглядом фірмової горілки, отримують 250-300% чистого прибутку. Щоправда, 2200 пляшок вилученої горілки на прилавки магазинів та в заклади громадського харчування вже не потраплять.

- Порушена кримінальна справа за ч.1 ст. 216 Кримінального кодексу України – незаконне виготовлення, підроблення, використання або збут незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених марок акцизного збору, - відзначає начальник відділу податкової міліції Липовецької МДПІ Михайло Любанський. – Зараз також встановлюється походження нелегального вантажу, а також особи його замовників.


Переглядів: 5275
Поширень: 0