Набрав чинності вирок суду у кримінальному провадженні стосовно 22-річного уродженця Миколаївської області, якого обвинувачено у незаконному заволодінні транспортним засобом.

Ще 8 червня цього року молодик, який приїхав до міста Вінниці по роботі, близько пів на другу ночі опинився в одному з дворів на вулиці Р.Скалецького. Помітивши припаркований біля багатоповерхівки «ВАЗ 11113», який в народі називають «Ока», він вирішив перевірити, чи «не забув часом власник зачинити автівку». Добряче посмикавши за дверцята, йому вдалося відкрити машину. А далі, на нього, як він пояснив згодом, щось найшло... Зловмисник, пошкодивши замок запалювання, завів автомобіль і катався по Вінниці, насолоджуючись нічними краєвидами. Їздив майже півтори години, доки не закінчився бензин. Авто він хотів поставити на тому місці, де взяв. Але, не знаючи чужого міста, припаркувався на сусідній вулиці Свердлова. Залишаючи машину, викрадач витягнув автомагнітолу і сховав її під сидіння, «щоб ніхто не вкрав». Комічна ситуація обернулася для хлопця несмішними наслідками.

Завдяки належному процесуальному керівництву, яке здійснювала прокуратура м. Вінниці у відкритому за даним фактом кримінальному провадженні, зловмисника вдалося відшукати протягом доби. Під час досудового розслідування він повністю визнав свою винуватість і щиро розкаявся. Крім того, він добровільно відшкодував власнику транспортного засобу завдані збитки. Згодом суд, врахувавши позицію прокурора, який підтримував державне обвинувачення у судовому процесі, визнав винним молодого чоловіка у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом) і призначив покарання у виді трьох років обмеження волі із звільненням від призначеного покарання з іспитовим строком на один рік і шість місяців. Також відповідно до рішення суду йому довелося сплатити на користь держави майже 600 гривень, витрачених на проведення криміналістичного дослідження.

Можливо, після цього горе-крадій добре усвідомить не лише реалії кримінального законодавства, а й народну мудрість: «Не твій кінь, не твій не твій віз, не тобі і їздити».



Переглядів: 1009
Поширень: 0