Третій рік поспіль КП «Вінницька транспортна компанія» робить капітально-відновлювальний ремонт (КВР) тролейбусів. В цьому році вже зроблено КВР 25 тролейбусів, ще 5 наразі знаходяться на різних стадіях ремонту. Загалом до кінця року планується відремонтувати 30 тролейбусів.

Щоденно на обслуговування вінничан у Вінниці виходить 131 тролейбус. З них 40 нових транспортних одиниць, які місто придбало цьогоріч по програмі під державні гарантії. Решта рухомого складу потребує відновлення. Для підвищення комфорту та безпеки перевезень електротранспортом, КП «Вінницька транспортна компанія» проводить капітально-відновлювальний ремонт (КВР) старих тролейбусів.

Роботи з проведення КВР розпочато майже три роки тому. У 2012-му спеціалісти підприємства відремонтували перших 20 тролейбусів, у 2013 – в два рази більше. В планах на поточний рік – відновити 30 одиниць техніки. «Цьогоріч було заплановано капітально відремонтувати ще 30 тролейбусів. Таким чином, за три роки ми фактично оновимо майже весь парк тролейбусів, які виходять на маршрути. На сьогоднішній день вже завершено роботи по 25 тролейбусах, ще 5 - знаходяться в депо на різних стадіях ремонту. Завдяки капітально-відновлювальному ремонту продовжується термін експлуатації щонайменше на 10 років», – зазначає директор КП «Вінницька транспортна компанія» Микола Форманюк.

Окрім того, нові тролейбуси вже обладнано Wi-Fi-маршрутизаторами. Тому вінничани та гості міста можуть користуватися у них безкоштовним Інтернетом, як і в трамваях. Таке ж обладнання встановлюється і в нових автобусах, які Вінниця теж закуповує по тій же програмі. На сьогодні до Вінниці вже надійшло 17 з 30-ти автобусів.

Довідка:

Вінниця має одну з найкращих систем пасажирських перевезень серед міст України – загалом щоденно на лінії виходить 240 одиниць громадського транспорту і по кількості пасажирів, які перевозить ТТУ, Вінниця навіть обходить деякі міста-мільйонники. У Вінниці в робочі дні на маршрути виходять 74 трамваї, 131 тролейбус, 35 автобусів та 264 маршрутних таксі.



Переглядів: 3746
Поширень: 0