Сьогодні вздовж вулиці Соборної працівники МКП «Вінницязеленбуд» розпочали висаджувати липи. Посадка проводиться згідно з новими стандартами висадки дерев, які були затверджені міською радою у минулому році. За сприятливої погоди до середи будуть висаджені 39 лип.

Минулого року Вінницька міська рада затвердила правила відповідно до яких у подальшому має здійснюватися висадка дерев та чагарників. Цей документ допоможе впорядкувати озеленення міських вулиць. У минулому році за цими стандартами «зеленбудівці» вже посадили дерева по вулиці Київській, частково по вулицях Пирогова та біля Центрального мосту.

На Соборній почали садити липи

А наразі працівники КП «Вінницязеленбуд» висаджують вздовж проїжджої частини вулиці Соборної великомірні молоді липи у тих місцях, де дозволяє ширина тротуару. Нові дерева з’являться на відрізку дороги від вулиці Визволення до Архітектора Артинова. Вони не заважатимуть руху пішоходів та механічному прибиранню тротуару у зимовий період».

На Соборній почали садити липи

«Висаджуємо липи, висотою близько 3,5 метрів. Перед цим тут були облаштовані досить просторі лунки, завезено свіжий ґрунт. Сьогодні висадили 10 лип, завтра плануємо ще 14. Загалом, якщо дозволить погода, вже в середу плануємо висадити всі із запланованих 39 дерев», – каже заступник директора МКП «Вінницязеленбуд» Микола Залєцький. Липи, як посадковий матеріал, були обрані не випадково, адже вони витривалі до кліматичних змін та досить добре адаптуються у міському середовищі.

На Соборній почали садити липи

Наступного року «зеленбудівці» продовжать висаджувати липи по вулиці Соборній.



Переглядів: 7149
Поширень: 0