Торік на Вінниччині було 9 офіційних мільйонерів. Чи не поменшала їхня кількість цього року? За словами заступника голови державної податкової адміністрації у Вінницькій області Геннадія Мазура, мільйонерів поменшало.

- Фінансова криза не вибирає ні бідних, ні багатих, -сказав пан Мазур. - Навіть в Україні з 24 мільярдерів залишилося чотири. Поки що і ми не все зробили, щоб оподаткувати прибутки мільйонерів. Точно сказати, скільки  мільйонерів  у нашій області, зможемо у серпні.

Але тим часом податківцями за п»ять місяців цього року викрито 84 злочини у сфері оподаткування. Причому 27 злочинів викрито за фактами ухилення від сплати податків у особливо крупних розмірах. У восьми таких випадках сума прихованих податків становить понад мільйон гривень. Отож, якщо людина не сплатила податок у мільйон гривень, тоді ж скільки у неї є мільйонів? Тільки мільйонери різняться: одні сплачують податки, інші приховують свої прибутки. Наприклад, службові особи закритого акціонерного товариства у Немирівському районі продали майновий комплекс підприємству Київської області, але податків на суму 1,1 млн. грн. не сплатили. Директор та головбух одного приватного підприємства Вінниці не заплатили 1,8 млн. грн. податків лише за одну бізнесову операцію. Всього ж вони заборгували податків на суму 3,5 млн. грн. Нині і підприємство, і директор, і головний бухгалтер – у розшуку…


Переглядів: 2846
Поширень: 0