Слідчі управління СБУ у Вінницькій області встановили чотирьох членів організованого злочинного угрупування, яке незаконно виготовляло, зберігало та збувало великі партії психотропних речовин – амфетаміну та метамфетаміну. У підпільній лабораторії на околиці обласного центру впродовж кількох місяців щодобово виготовляли для реалізації до 1 кг психотропів.

У ході оперативно-слідчих дій у кримінальному провадженні встановлено, що угрупування збувало психотропи у тому числі кур’єрам незаконних воєнізованих формувань, що діють на сході України, в обмін на вивезені ними із зони бойових дій боєприпаси – гранати РГД-5 і набої.

Організував угрупування 28-річний колишній правоохоронець. Психотропні речовини виготовляли у підпільній нарколабораторії у Вінниці під наглядом 26-річної місцевої мешканки. Пошуком покупців займався 40-річний приватний підприємець – власник розважальних закладів, завідувачем яких також збували заборонені речовини. Збут «товару» у роздріб покладався на непрацюючого 30-річного вінничанина.

Отримані із злочинного «бізнесу» кошти група вкладала у автівки та нерухомість – перед викриттям та затриманням зловмисники придбали п’ять квартир у престижних районах.

У листопаді цього року усім чотирьом членам ОЗУ повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч.3 статті 307 (незаконне виготовлення та зберігання з метою збуту психотропних речовин), ч.1 ст.14, ч.3 ст.307, ч.2 ст.311 (незаконне придбання, зберігання прекурсорів з метою їх використання для виготовлення психотропних речовин), ч.2 ст.317 (організація місця для виготовлення психотропних речовин), ч.2 ст.28, ч.1 ст.263 (придбання, зберігання бойових припасів без передбаченого законом дозволу, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.



Переглядів: 2992
Поширень: 0