Закривавленого чоловіка без ознак життя знайшла сусідка в під’їзді на східцях будинку по вулиці Космонавтів, 43.

Жінка його не впізнала та подзвонила в найближчі двері під’їзду, де, як з’ясувалося, цей чоловік проживав з дружиною та донькою. Потерпілий не встиг піднятися в свою квартиру, на сходах йому завдали смертельного удару по голові. Зловмисники забрали сумку з коштами та особистими речами і зникли.

За словами начальника УМВС у Вінницькій області Ігоря Моренця, для розкриття резонансного злочину було створено посилену слідчо-оперативну групу міліції. Перевірялося дві основні версії вбивства - це злочин з метою пограбування потерпілого та злочин на грунті боргових зобов’язань чи неприязних стосунків.

Розкрито вбивство 61-річного вінничанина, скоєне в лютому цього року

В процесі збору доказів, опитування людей, які входили в коло спілкування потерпілого, його близького оточення, сусідів, вивчення обставин скоєння нападу, друга версія не знайшла свого підтвердження.

Розшуковці оперативним шляхом вийшли на групу зловмисників з Житомирської області та з’ясували, що вони часто приїздили на Вінниччину, в одного з них тут жила подруга. Все це підштовхувало до думки, що злочинці заздалегідь готувалися до злочину, підшукували жертву. Були придбані для цього телефони.

Вінничанина вбили ударом по голові металевою трубою, обмотаною скотчем. На місці злочину вбивця залишив закривавлені сліди взуття. Ці черевики згодом працівники міліції вилучать під час обшуку за місцем проживання підозрюваного а також речі вбитого, які стануть вагомими доказами у кримінальному провадженні.

Працівники карного розшуку йшли буквально по слідах злочинців, були встановлені їх особи. За наданою оперативною інформацією волинські колеги затримали зловмисників під час скоєння аналогічного злочину у Луцьку. Там четвірка напала на чоловіка з метою пограбування, так само завдавши удару по голові металевою трубою. На щастя, їх жертва залишилась живою.

Злочинна четвірка промишляла злочинними нападами, гастролюючи Україною. Наразі відбувається документування їх кримінальної діяльності.

Двом учасникам групи оголошено підозру у скоєнні розбійного нападу та вбивстві вінничанина.

В цьому році на Вінниччині скоєно 45 умисних вбивств, 40 з яких розкрито, за рештою проводяться слідчо-оперативні заходи по встановленню та затриманню підозрюваних осіб.



Переглядів: 4292
Поширень: 0