За чотири дні випало 51,2 мм опадів, що у 1,7 рази перевищило норму, пориви вітру досягали 22 м/с, саме тому в результаті погіршення погодних умов спостерігались падіння дерев, обриви дротів, підтоплення територій.

Як повідомив начальник відділу цивільного захисту, мобілізаційної і оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Вінницької міської ради Олег Парфілов, в ході ліквідації наслідків негоди основне навантаження лягло на підприємства і установи, які забезпечують життєдіяльність міста, а саме Вінницькі міські електромережі, МКП «Вінницязеленбуд», МКУП «Міськсвітло», а також підрозділи міського управління головного управління МНС України в Вінницькій області. Активну участь у вищезазначених заходах також приймали КП ВМР «Трамвайно-тролейбусне управління», житлово-експлуатаційні контори, квартальні комітети, дорожньо-експлуатаційні організації.

Після обговорення результатів діяльності підприємств та установ, які забезпечують життєдіяльність міста, що ліквідовували наслідки стихії у Вінниці, - булі прийняті рішення, спрямовані на ліквідацію наслідків негоди, а саме:
  1. Розробити порядок обрізки дерев у охоронних зонах підпорядкованого підприємства та довести його до зацікавлених посадових осіб.
  2. Розглянути питання збільшення водопропускної спроможності ливневої каналізації.
  3. Провести контрольні перевірки функціонування зовнішнього освітлення.
  4. Прискорити завершення робіт по очищенню прибудинкових територій від зламаних дерев.
  5. З метою скорочення часу ліквідації аварійних ситуацій під час погіршання погодних умов, запропоновано розглянути питання налагодження взаємодії з іншими структурними підрозділами для залучення додаткових аварійних бригад.
Завершуючи нараду, міський голова Володимир Гройсман зізнався, що задоволений роботою штабу з ліквідації наслідків погіршення погодних умов: «Під час ліквідації наслідків негоди колективи підприємств, установ і організацій, які забезпечують життєдіяльність міста, - проявили високу свідомість та професіоналізм, про що свідчить мінімальна кількість невиконаних заявок від мешканців».


Переглядів: 2635
Поширень: 0