Завдяки благодійного марафону «Пробіг з вірою в серці» та внескам більш як 4 тисяч його учасників вдалося зібрати 132 тис. грн., на які придбано неонатальний комплекс та апарат штучної вентиляції легень для Центру матері і дитини. Сьогодні відбулася офіційні передача сучасного медичного обладнання, яке рятуватиме життя породіль під час оперативного втручання.

13 вересня у Вінниці відбувся благодійний марафон «Пробіг з вірою в серці». Ця акція, яка у місті відбулася вже вдруге, зібрала 4 200 небайдужих вінничан. До неї також долучились підприємства та представники партнерів заходу. Кожен учасник забігу робив свій невеликий матеріальний внесок у придбання необхідної для міста медичної апаратури. Загалом було зібрано понад 132 тис. грн., з який 80 тисяч надали партнери та організатори. На ці кошти придбано неонатальний комплекс та апарат штучної вентиляції легень, які допоможуть якісно проводити серцево-легеневі реанімаційні заходи жінок, які народжують шляхом кесаревого розтину. 1 грудня відбулась офіційна передача медичного обладнання.

За благодійні внески вінничан, які взяли участь у марафоні «Пробіг з вірою в серці», придбано апарат штучної вентиляції легень

Представник компанії «Данон» в Україні Наталія Лиса, яка є організатором заходу, зазначає, що у благодійній акції брали участь як юридичні особи, партнери проекту, так і звичайні вінничани. Цей захід спрямований не тільки на збір коштів для подальшої закупівлі обладнання, а й на популяризацію здорового способу життя. «Дуже приємно, що офіційна передача обладнання відбулася до Нового року і Різдва, бо саме в цей час хочеться якогось дива. І я дуже сподіваюся, що завдяки цьому обладнання в якійсь родині станеться диво і дитина народиться здоровою. Попередньо ми дізнавалися потреби лікарні, спілкувалися з її спеціалістами, з міською владою, і визначили, яке обладнання необхідно на сьогодні. Вінниця нас взагалі вражає великою популярністю цього заходу. Сподіваюся, що це не останній марафон і наступного року вінничани знову приєднаються до нього. І сьогодні ми вже дізнаємося, які потреби є у міста і що саме можна було б придбати наступного року», - зазначає Наталія Лиса.

Головний лікар Центру матері і дитини Володимир Присяжнюк розповідає, що апарат штучної вентиляції легень у лікарні вже третій тиждень, і за цей час за його допомогою пройшли оперативне родорозрішення вже близько 30 жінок, тобто інтенсивність використання обладнання досить висока.

«Мені приємно, що за допомогою спорту та здорового способу життя придбано таку необхідну річ для того, щоб наші немовлята народжувалися здоровими. Проект корисний тим, що люди відчувають соціальну відповідальність, бо кожен, хто біжить, вносить свою частинку коштів до тієї суми, яку виділяють партнери проекту», - каже голова комітету по фізичній культурі і спорту міської ради Сергій Краєвський. Подякувала організаторам заходу і головний педіатр міста Людмила Саєнко: «Насамперед я хочу подякувати компанії, яка організувала даний захід, тому що ця апаратура нам дійсно дуже необхідна. Тут працюють люди, які кожного дня, хвилину та секунду рятують життя і жінки, і дитини. І ці люди у нас в місті самі фахові, показником, чого є рівень малюкової смертності, який щороку знижується».

Для інформації: Благодій проект «Пробіг з вірою у серці» реалізовується п’ятий рік поспіль, і за цей час було зібрано більше 1,5 млн. грн. Цьогоріч він проходив у п’яти містах України: Вінниці, Херсоні, Кременчуку, Львові та Дніпропетровську. У Вінниці він відбувся вже вдруге. Під час минулорічного пробігу учасники зібрали рекордну за всю історію проекту суму – 145 723 грн. На виручені кошти було придбано переносний УЗД апарат для Вінницької обласної клінічної дитячої лікарні.



Переглядів: 4510
Поширень: 0