Взявши чергових пасажирів, працівник однієї з служб таксі міста не підозрював, що невдовзі залишиться без авта та буде рятувати своє життя. Клієнти, застосувавши фізичне насилля, зв’язали йому руки та відібрали автомобіль.

Наприкінці жовтня вночі до Вінницького міського відділу надійшло повідомлення про те, що троє невідомих незаконно заволоділи автомобілем «Hyundai Accent». За словами заявника, працюючи водієм на одній з служб таксі, він взявся підвезти трьох чоловіків. Вони були в темних куртках з капюшонами на голові.

У Вінниці в таксиста викрали автомобіль "Hyundai Accent". Зловмисників затримано

В дорозі один з пасажирів попросив його зупинитися на малоосвітленій ділянці дороги. Коли машина зупинилась, пасажири, погрожуюючи водієві фізичною розправою, забрали ключі від авто, гроші та мобільні телефони. Зв’язавши таксисту руки, вони викинули його з автомобіля. Чоловік кинувся рятуватися втечею.

У Вінниці в таксиста викрали автомобіль "Hyundai Accent". Зловмисників затримано авто та грабіж

В ході оперативно-розшукових заходів вже вранці працівниками відділу ДАІ викрадений автомобіль був виявлений в полі неподалік смт. Стрижавка. У салоні авта правоохоронці виявили сліди пальців рук та взуття. Місяць кропіткої роботи над розкриттям цього злочину дав свої результати.

У Вінниці в таксиста викрали автомобіль "Hyundai Accent". Зловмисників затримано

Як розповів в.о. начальника Вінницького міського відділу Кирило Доценко, досвідчені оперативники вжили усіх заходів для встановлення зловмисників. Наразі учасники викрадення затримані та дають свідчення міліції.

Як з’ясувалось, для злочинців це не перший кримінальний досвід. Вони вже відбували покарання у місцях позбавлення волі та зізнались у скоєному.

У Вінниці в таксиста викрали автомобіль "Hyundai Accent". Зловмисників затримано

Зі слів затриманих, стало відомо, що після того, як таксист утік, вони, побоюючись, що він звернеться у міліцію, завели авто та помчали геть. Всі були під дією алкоголю, тож на виїзді з міста заїхали в поле, де машина загрузла. Залишивши автомобіль, вони втекли з місця злочину. На правопорушення їх штовхнула жага легких грошей – чоловіки сподівались продати викрадене авто.

В ході перевірки зловмисників на причетність до скоєння аналогічних злочинів на території області правоохоронці вже довели їх провину у скоєнні пограбування.

У Вінниці в таксиста викрали автомобіль "Hyundai Accent". Зловмисників затримано

За даними фактами відкрито два кримінальних провадження відповідно до ч.1 ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом) та ч.2 ст. 186 КК України (грабіж). Правопорушникам загрожує до восьми років позбавлення волі. Триває слідство.

Підозрювані затримані в процесуальному порядку та знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання.



Переглядів: 3918
Поширень: 0