За словами начальника Державтоінспекції Вінниччини Павла Слоненка, забезпечення безпеки дітей є пріоритетним напрямком роботи служби. Майже кожного дня діти потрапляють в різні дорожні ситуація, в яких вони не завжди можуть вірно зорієнтуватись та зробити правильний крок. Щоб неповнолітні правильно вміли оцінювати дорожню обстановку та не потрапляли у аварійні ситуацій, особливу увагу працівники Державтоінспекції приділяють навчанню дітей у спеціалізованих закладах.

Вінницькі ДАІшники за допомогою сурдо-перекладача вчили дітей із вадами слуху поведінці на дорозі

Сьогодні вартові доріг завітали до Вінницької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат I–III ступенів для дітей з порушеннями слуху. Саме до таких дітей потрібно мати особливий підхід, так як більшість інформації вони отримують через візуальне сприйняття. Проводити урок з правил безпечної поведінки на дорозі, інспекторам ДАІ допомагав сурдо-перекладач.

Вінницькі ДАІшники за допомогою сурдо-перекладача вчили дітей із вадами слуху поведінці на дорозі

Разом вони роз’яснювали дітям про особливості правил поведінки на дорозі в зимовий період та наголошувалось на візуальному сприйнятті небезпеки, так як діти з вадами слуху можуть сприймати небезпеку лише візуально, або інтуїтивно. Для кращого засвоєння матеріалу, інспектори ДАІ подарували учням посібники з правил безпечної поведінки на дорозі та надали поради: 

- В зимовий період, коли погодні умови можуть змінюватися протягом дня, важливо добре підготуватися до участі у дорожньому русі.

- Пішоходам краще не одягати темний одяг, а такий одяг на якому є світлоповертаючі елементи, або прикріпити флікери, який дає змогу помітити людину в темряві на значній відстані. Обов’язково одягніть такий світловідбиваючий елемент дітям, зробіть їх помітними для інших учасників дорожнього руху.

- Пішоходи, переходьте проїзну частину тільки у встановлених місцях.



Переглядів: 3745
Поширень: 0