5 грудня вінницькими працівниками ДАІ було зафіксовано спробу дачі хабара від порушника Правил дорожнього руху.

У Вінниці о 00.30 годині на перехресті вулиць Зодчих та Пирогова працівники відділу ДАІ міста Вінниці під час несення служби по нагляду за дорожнім рухом зупинили автомобіль "Шкода феліція", за кермом якого знаходився 34-річний вінничанин. Водій був нетверезим.

Аби уникнути адміністративної відповідальності згідно ст.130 КУАП (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп\'яніння), чоловік запропонував працівникам ДАІ грошову винагороду в розмірі 1000 гривень. Працівники ДАІ викликали слідчо-оперативну групу, яка задокументувала подію.

Подія внесена в єдиний реєстр досудових розслідувань за ч. 1 ст. 369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді штрафу від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк, із спеціальною конфіскацією.



Переглядів: 3660
Поширень: 0