Склади не були внесені до Єдиного державного реєстру місць зберігання алкогольної продукції, відтак тримати тут алкогольні напої власники не мали права. А при огляді приміщень податківці виявили, що горілчана продукція ще й має явні ознаки підробки, зокрема, марок акцизного збору. Підроблені марки старого зразка з кодом іншого регіону „прикрашали” більше двох тисяч пляшок горілки „Пшеничної”, виготовленої в Донецьку, на суму більше 30 тисяч гривень. На іншому складі чекала реалізації запакована у 122 ящики ще одна партія горілки донецького розливу. Однак  замість торговельної мережі товар на суму 38 тисяч гривень потрапив під вилучення – акцизні марки нового зразка на пляшках також мали явні ознаки підробки.

Зразки  вилучених алкогольних напоїв та акцизних марок направлені на експертизу – податківці мають сумніви у походженні не лише акцизних марок, але й самих напоїв.

- З початку нинішнього року податковою міліцією Вінниччини на території області вилучено більше восьми тисяч підроблених марок акцизного збору, - відзначає перший заступник начальника управління податкової міліції ДПА у Вінницькій області Сергій Віннік. - Під підробленими марками нерідко реалізуються фальсифіковані алкогольні напої, вживання яких може зашкодити не лише здоров’ю, але й життю людини. Тільки за останні півроку співробітники податкової міліції Вінницької області вилучили з незаконного обігу більше 60 тонн спирту та лікеро-горілчаних напоїв на загальну суму близько 1,5 мільйона гривень.

За  фактами реалізації неякісних алкогольних  напоїв, у тому числі маркованих підробленими марками акцизного збору, порушено 26 кримінальних справ.     

Ольга ШИШКІВСЬКА,
прес-офіцер управління податкової міліції ДПА у Вінницькій області 


Переглядів: 2663
Поширень: 0