Мертвим вінницького підприємця в полі неподалік села Широка Гребля Вінницького району знайшли місцеві жителі ранком 7 грудня. Слідчо-оперативна група міліції, яка прибула на місце виклику, встановила, що чоловік помер насильницькою смертю, після чого його тіло на автівці вивезли у поле.

Близько дев’ятої години ранку, місцеві жителі в полі неподалік від траси помітили чоловіка вкритого курткою. Підійшовши до нього, виявилось, що він мертвий. Люди одразу зателефонували до міліцію.

Слідчо-оперативною групою міліції, яка працювала на місці події, було встановлено, що чоловік помер насильницькою смертю, після чого його тіло на автівці хтось привіз та залишив у полі.

Серед речей загиблого не було ніяких документів, отож правоохоронцям в першу чергу необхідно було встановити його особу. Протягом кількох годин міліціонери встановили, що загиблий – 55-річний вінничанин. Чоловік вів активний спосіб життя, займався підприємницькою діяльністю та любив спорт. Поки міліціонери встановлювали особу потерпілого, судово-медичний експерт з’ясував, що причиною його смерті стали численні колото-різані рани в області серця.

У Вінниці вбили 55-річного підприємця. Вбивці не захотіли віддавати борг

Як розповів заступник начальника УМВС Олександр Глянько, оперативники розглядали декілька версій щодо причин скоєння вбивства, одна з яких підтвердилась – грошове зобов’язання. Провівши першочергові оперативно-пошукові заходи, та, встановивши коло осіб, з якими останнім часом спілкувався потерпілий, правоохоронці того ж дня затримали двох підозрюваних у скоєнні тяжкого злочину. Ними виявилися 41 та 28-річні вінничани.

Як з’ясувалося, старший з підозрюваних колись позичив у потерпілого гроші під відсотки. Спочатку справно сплачував борг, а потім перестав. За це позичальник збільшив відсоток і наполягав на виплаті боргу. Ввечері боржник разом з товаришем на своїй автівці приїхав до потерпілого та попросив, щоб той вийшов до нього поговорити. Востаннє сусіди потерпілого бачили, як він сідав у бус. Порозуміння чоловіки так і не знайшли, після чого боржник кілька разів вдарив позичальника ножем в область серця. Коли потерпілий перестав подавати ознаки життя, чоловіки вивезли його тіло у поле неподалік від обласного центу.

У Вінниці вбили 55-річного підприємця. Вбивці не захотіли віддавати борг

Спочатку боржник своєї вини не визнавав, надавав покази, які суперечили один одному, але після пред’явлення зібраних міліціонерами доказів – зізнався та розповів про свого спільника.

За фактом вбивства слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження відповідно до ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство). За такий злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років. Підозрювані затримані в процесуальному порядку і перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Проводиться розслідування.



Переглядів: 3983
Поширень: 0