У Вінниці триває дводенний семінар «Досвід впровадження електронного урядування у виконавчих органах Вінницької міської ради». Участь у ньому беруть представники органів місцевого самоврядування з різних міст України, загалом близько 30 учасників.

Про запровадження електронного урядування в систему управління державою та містами сьогодні говорять дедалі частіше. Вимоги часу та темпи життя диктують нові тенденції та вимоги до управлінської діяльності, які вимагають від посадовців оперативно та якісно виконувати завдання та бути більш відкритими для суспільства. Тому введення електронного врядування в систему роботу органів місцевого самоврядування стає дедалі актуальнішим питанням.

Два дні вінницький досвід запровадження елементів електронного урядування переймали інші містаУ вінницькій мерії перші кроки щодо автоматизації управлінських процесів почали обговорюватись у 2006 році. Тоді ще далеко не всі працівники мали робочі комп’ютери та доступ до Інтернету, а в структурі виконавчих органів працювала лише одна людина, яка зналась на інформаційних технологіях. Але у керівництва міста та тодішнього мера Володимира Гройсмана було чітке розуміння необхідності запровадження нових, сучасних технологій, що це буде відповідати новим викликам сьогодення, значно підвищить продуктивність роботи управлінців та наблизить владу до людей, зробить її більш прозорою, що в свою чергу дозволить викорінювати корупційну складову процесів.

Два дні вінницький досвід запровадження елементів електронного урядування переймали інші містаСьогодні Вінниця має ряд напрацювань в питанні запровадження елементів електронного урядування. Саме із цим досвідом приїхали познайомитись працівники органів місцевого самоврядування із майже тридцяти населених пунктів України. Вони отримали інформацію щодо того, що таке взагалі електронне урядування, які інформаційні технології запровадженні у Вінницькій міській раді, познайомились із роботою Прозорого офісу та його філій; відділу «Цілодобова варта»; офіційним сайтом міської ради та сервісами для громадян; системою електронного документообігу та Автоматизованою системою житлово-комунального господарства.

Організатором цієї зустрічі стала Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України» в рамках проекту «Ініціатива захисту прав та представлення інтересів місцевого самоврядування в Україні» «ДІАЛОГ», який реалізується спільно з Агентством США з міжнародного розвитку.



Переглядів: 3581
Поширень: 0