11 грудня з метою запобігання надзвичайним подіям на вкритих кригою річці Південний Буг та Вишенському озері працівники Головного управління ДСНС України у Вінницькій області провели ряд масово-роз’яснювальних заходів.

Спочатку на базі рятувальної станції Водолазно-рятувальної служби АРЗ СП ГУДСНС відбулися показові практичні заняття щодо рятування людини, яка провалилася під лід. Рибалкам та запрошеним журналістам було продемонстровано основні способи надання допомоги – з використанням рятувального обладнання (мотузка, коло, драбина), підручних засобів (дошка, гілка, ремінь), а також як правильно вибиратися з ополонки самотужки.

Вчора рятувальникам довелося пірнати у Буг

Водолази-рятувальники також показали основні методи надання медичної допомоги у випадку порятунку людей, які тривалий час знаходилися у крижаній воді.

Вчора рятувальникам довелося пірнати у Буг

Другий етап профілактичної роботи полягав у розповсюдженні серед рибалок та перехожих пам’яток, листівок та іншої поліграфічної продукції із правилами безпеки при знаходженні на льоду. В області щозими на водоймищах мають місце нещасні випадки – тільки за останній тиждень під кригу провалилися та потонули три людини.

Вчора рятувальникам довелося пірнати у Буг

Відтак, аби запобігти лиху та людським жертвам, громадяни повинні знати правила поведінки та бути готовими до дій в екстремальних випадках. Такі профілактичні заходи подільські рятувальники проводять постійно.



Переглядів: 3946
Поширень: 0