Всі багаточисельні заклики правоохоронців до громадян бути обачними при купівлі-продажі товарів через мережу Інтернет залишаються безрезультатними. Лише за останню добу зловмисникам вдалося ошукати трьох вінничан.

Черговою жертвою шахраїв став 51-річний вінничанин. На одному з Інтернет-сайтів він розмістив оголошення про продаж свого пальто. Покупець, який пристав на пропозицію, мав розрахуватися за товар безготівковим платежем та переказати кошти на банківську платіжну картку. Аби платіж пройшов найскоріше чоловік радився з покупцем по мобільному телефону, які кнопки натискати та не розібравшись з роботою банкомату, підтвердив переказ зі своєї картки 6 000 гривень на незнайомий банківський рахунок.

Цього ж дня 30-річний вінничанин «втратив» майже 2 000 гривень за такою ж схемою. Чоловік намагався продати холодильник на веб-сайті, але залишився без власних коштів на кредитній картці, переказавши їх на рахунок зловмисника.

Не оминула така ж участь і 33-річну жінку, яка знайшла у мережі Інтернет оголошення про продаж дитячого візка. Домовившись з продавцем, вона переказала на вказаний ним рахунок 700 гривень, а візочок так і не отримала.

За усіма фактами слідчим відділом міліції відкрито кримінальні провадження відповідно до ч. 1 ст. 190 КК України(шахрайство). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років.

Міліція вкотре звертається до громадян бути обачними! Користуйтеся послугами тільки перевірених Інтернет – магазинів. Ніколи не називайте незнайомцям свої особисті дані, номера карткових рахунків та пін-код. Не здійснюйте платіжні операції, які Вам не зрозумілі та не дійте за інструкціями незнайомих осіб.



Переглядів: 3042
Поширень: 0