Книгарня «Є» і ГО «Спільнота «Історія Вінниці» запрошують на дискусію «Кладовища Вінниці: минуле, сьогодення, майбутнє (?)», яка відбудеться 22 грудня. Початок о 18:00.

«Міста мертвих» – некрополі – завжди були неодмінними сусідами міст живих. Вінниця не стала виключенням з цих правил. Щоправда, кладовищам Вінниці не пощастило так, як, скажімо, цвинтарям Кракова, Львова чи то навіть Сатанова.

Питання старовинного католицького кладовища на теренах Центрального парку як ніколи стало актуальним після низки регіональних скандалів та активності національних громад міста щодо вшанування пам’яті предків. Скільки кладовищ за час свого існування мала Вінниця і що з ними сталось? Як розрубати гордіїв вузол поховальних зон на території місць громадського відпочинку, а особливо у ЦПКіВ ім. Горького? Чи довго триватимуть макабричні танці і чи можна врятувати пам’ять про пам’ять? Про це дискутуватимуть історики, етнологи та громадські активісти в рамках історичного клубу «ХроноТоп».

Про долю вінницьких кладовищ дискутуватимуть у книгарні «Є»

Учасники: дослідниця некрополістики Вінниці, кандидат історичних наук, доцент кафедри філософії, соціально-політичних дисциплін та етнології ІІЕП ВДПУ ім. М. Коцюбинського Тетяна Кароєва та громадський діяч, керівник ГО «Кресов’яки» Юрій Войціцький. Модератор: історик Олександр Федоришен.



Переглядів: 4587
Поширень: 0