Цьогорічний моніторинг охоплює 26 навчальних закладів у 21 регіоні України. В Вінниці спостерігатимуть за вступом до Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського. Процес громадського спостереження розпочався 29 червня, коли у всіх ВНЗ країни стартував прийом документів від абітурієнтів, та завершиться в середині вересня після остаточного зарахування студентів.

В поле зору громадських моніторів потрапила інформаційна система «Конкурс» (http://vstup.info), за допомогою якої абітурієнти можуть в онлайн-режимі слідкувати за своїми шансами стати студентами обраного ними ВНЗ, порівнюючи свої результати ЗНО з даними інших абітурієнтів.

До системи «Конкурс» зареєструвався 421 вищий навчальний заклад, серед них 10 ВНЗ ІІІ-IV рівнів акредитації з Вінницької області.

За словами регіонального координатора від ГМ ОПОРА Наталії Величко, моніторинг вступної камапнії розпочався 29 червня, головні недоліки, що вже були зафіксовані, - це технічні проблеми з роботою системи “Конкурс”, а також величезні черги біля приймальних комісій. У рамках моніторингу спостерігачі дивляться за роботою приймальних комісій, опитують абітурієнтів, щоб з\'ясувати, наскільки зрозумілою для них є процедура вступу до ВНЗ, а також регулярно перевіряють забезпечення роботи та поновлення інформації у системі «Конкурс». Досвід моніторингу минулого року показав, що головною загрозою щодо забезпечення прозорого вступу є позаконкурсне зарахування на основі різних пільг. Тому, спостерігачі від ГМ ОПОРА придялітимуть особливу увагу кількості пільговиків , що подали заяви на зарахування до ВНЗ. У разі, якщо їх кількість суттєво перевищуватиме показники минулих років, ГМ ОПОРА звертатиметься до Міністерства освіти і науки та прокуратури з проханнями перевірити такі випадки.

Громадянська мережа ОПОРА відкрила гарячу лінію щодо вступу.
За номером 8 0432 69 - 44 -32 у Вінниці абітурієнти можуть отримати консультацію та звернутися за допомогою у разі виникнення проблем.

Детальніша інформація: Наталія Величко 8 063 62 86 785

Координатор програми громадського спостереження
за вступною кампанією до ВНЗ в м. Вінниці.
Громадянська мережа ОПОРА


Переглядів: 2945
Поширень: 0