У Вінниці річниця від Дня народження Великого Кобзаря мешканцям вулиці, названої на честь поета, запам\'ятається тим, що тут буде проведено реконструкцію існуючої дороги від вул. Келецької до вул. Константиновича.

Насправді, мова йде навіть не про реконструкцію, а фактично будівництво нової дороги в комплексі з проведенням ряду інших робіт з благоустрою: старожили Верхньої Слов\'янки чудово пам\'ятають, що на цій ділянці ніколи не було навіть натяку на асфальт. А вже незабаром тут з\'явиться не лише дорожнє покриття із застосуванням сучасних матеріалів з влаштуванням розв\'язок на перехрестях Шевченка/Плєханова, Шевченка/Медведєва, Шевченка/Константиновича (з виїздом на вул. Революційну); але й будуть влаштовані тротуари для пішоходів; упорядковані зелені насадження та зелені зони, прилеглі до проїжджої частини; буде також змонтовано мережі зовнішнього освітлення.

Міський голова Володимир Гройсман розповів, що кошторисна вартість цього проекту складає 10,8 млн. грн. Крім перерахованих видів робіт сюди входять також вже виконані роботи по перекладці інженерних комунікацій вул. Шевченка та будівництва зливової каналізації, яка допоможе уникнути проблем, пов\'язаних із водою, що залишається на поверхні після дощів. «Навіть в складних умовах кризового 2009 року цей проект при плануванні бюджету розглядався як пріоритетний. Якщо відверто, то я давно мріяв реалізувати цей проект. - каже мер. - До вересня поточного року роботи мають завершити, і городяни зможуть без проблем пересуватися оновленою вулицею. У перспективі ми поступово, крок за кроком, змінюватимемо дорожнє покриття в усіх проблемних районах, яких, на жаль, у Вінниці на даний час залишається іще досить багато».


Переглядів: 3900
Поширень: 0