18 грудня, напередодні Святого Миколая, у центрі Вінниці молодь влаштувала вечорниці. Колоритний обряд у давніх українських традиціях із піснями, танцями, конкурсами, розвагами та частуваннями відбувся на площі Європейській.

Вінницька молодіжна рада та teens-club «Універ» під патронатом відділу у справах молоді та туризму провели свято «Запальні вечорниці зі святим Миколаєм». У ролі Миколая та його помічників були студенти вінницьких вузів та представники Вінницької молодіжної ради міста. Вінничанам показали нову інтерпретацію казки «Дванадцять місяців», розважали іграми, дарували подарунки та пригощали теплим узваром.

Вчора вінничани побували на вечорницях у Святого Миколая

«Ми вирішили до свята влаштувати «Запальні вечорниці зі святим Миколаєм», аби відродити традиції. Адже у минулому столітті українці влаштовували такі вечорниці на Миколая, ворожили, перевдягалися у різних міфічних персонажів. А також пекли медові пряники та варили узвар», – розповів голова Вінницької молодіжної ради Дмитро Мира.

Напередодні вечорниць, представники молодіжної ради завітали до дитячого будинку. Діток розважали казками, частували солодощами та дарували подарунки.



Переглядів: 3748
Поширень: 0