Не зважаючи на численні звернення працівників міліції бути обачними, шахраї продовжують заробляти на довірливих громадянах. Черговою жертвою Інтернет-шахрайїв став 53-річний вінничанин, який підтвердив зловмиснику переказ коштів зі своєї банківської картки за допомогою смс-повідомлення, що надійшло на мобільний телефон.

На одному з Інтернет-сайтів вінничанин розмістив оголошення про продаж дитячого візка. Згодом йому зателефонував потенційний покупець та запропонував розрахуватись за товар безготівковим платежем – переказати кошти на банківську платіжну картку, а для вдалого проведення операції, зловмисник попросив вказати реквізити його банківської картки.

Через деякий час до чоловіка перетелефонував невідомий та представився працівником банку. Він повідомив, що на картковий рахунок надійшли кошти та потрібно підтвердити дану операцію. Для цього власнику картки необхідно переслати кодовий номер, який згодом надійде за допомогою смс-повідомлення. Не розібравшись у дійсності вказаної інформації, чоловік виконав вказівку шахрая, таким чином підтвердив зняття коштів з рахунку своєї банківської картки.

Згодом перевіривши стан свого банківського рахунку, продавець дитячого візка виявив відсутність 22 400 гривень. Зрозумівши, що його обдурили - звернувся до міліції.

Слідчим відділом відкрито кримінальне провадження відповідно ч. 1 ст. 190 КК України (шахрайство). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років.

Міліція вкотре звертається до громадян бути обачними! Ніколи не називайте незнайомцям свої особисті дані, номера карткових рахунків та пін-код. Не здійснюйте не зрозумілі для Вас платіжні операції, не виконуйте інструкції незнайомих осіб.



Переглядів: 3528
Поширень: 0